Novice

#KoronaIzkušnje: Med epidemijo poučevali na daljavo in izvedli spletni koncert

#KoronaIzkušnje: Med epidemijo poučevali na daljavo in izvedli spletni koncert

Glasbeni center Zvočna zgodba (GCZZ) se je kot mnogo drugih izobraževalnih zavodov med epidemijo znašel pred velikim izzivom, kako nadaljevati vzgojo in izobraževanje na glasbenem področju.

Zelo hitro po uvedbi karantene so morali najti nov način poučevanja in ga popolnoma prilagodili novim razmeram. S pomočjo različnih aplikacij preko interneta so izvajali tako instrumentalni kot tudi delno skupinski pouk. Učencem so pošiljali učne liste, mlajšim, predšolskim učencem, pa tudi zvočne posnetke.

Njihov največjih izziv je bil, da bodo starši in učenci sprejeli nov način glasbenega pouka in da bodo delali čim bolj nemoteno.

original 5edf70909fc0e_pouk_na_daljavo_2.png

Ravnateljica Ula Ulaga poudarja, da žal niso imeli vsi učenci enakih možnosti glede dostopa do interneta, zato so se morali veliko prilagajati in nenehno iskati nove načine, kako ohraniti kakovostno izobraževanje tudi za takšne učence. Ker pa sta jim povezanost in zadovoljstvo učencev in staršev zelo pomembna, so vse izzive reševali sproti in skupaj.

Koncert kar prek interneta

Za večjo povezanost in kroženje informacij so na novo izvedli tudi dve spletni pedagoški srečanji, kjer so med drugim iskali nove priložnosti predstavitev učencev in se tako skupaj odločili za koncert, ki so ga izvedli s pomočjo posnetkov svojih učencev ter delili na YouTubu. Na Internetni Pomladni koncert so še posebej ponosni, dodaja Ula Ulaga.

Stremijo h kakovosti, napredku in zadovoljstvu učencev, zato se bodo še naprej "trudili za zadovoljstvo vseh in bodo pouk, kolikor bo le mogoče, prilagajali posameznikom. Ohranili bodo tudi odlične odnose med zaposlenimi", zaključi Ulaga. Prav v teh dneh vabijo tudi na dan odprtih vrat, ki bo 19. 6., ter k vpisu v šolsko leto 2020/2021.

672x436 5edf70ac10790_1.jpg

Glasbeni center Zvočna zgodba obiskujejo predšolski in šolski otroci, mladina in tudi odrasli, pouk pa vodijo v skupinah in individualno. Učne ure oblikujejo tako, da učenci pri skupinskem pouku in pri individualnih urah instrumenta v sproščenem vzdušju osvajajo glasbene zakonitosti in različne veščine, ki so potrebne za glasbeni razvoj. Želijo si, da bi vsi učenci ob njihovem skrbnem vodenju in podpori našli svojo "zvočno zgodbo" ter jo z veseljem delili z drugimi.

 

 672x436 5edf70d0954b3_Capture.jpg

 

Preberite še druge zgodbe:

-----------

Na bizi.si nadaljujemo pobudo #NarediZdaj s širjenjem koronaizkušenj podjetnikov iz prve roke. V maju in juniju bomo predstavljali zanimive zgodbe slovenskih podjetij. Upamo, da bo katera izmed njih navdih tudi za vas.

 

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024