Novice

#KoronaIzkušnje: Vinar z osebno dostavo zaokrožil zgodbo vrhunskih vin

Koronaizkušnja iz prve roke: VINA HUBA Martinčič

#KoronaIzkušnje: Vinar z osebno dostavo zaokrožil zgodbo vrhunskih vin

Na idilični lokaciji v osrčju krškega hribovja se na vinogradniškem posestvu Huba (Harmonija Ustvarjalnosti Barvitega Amfiteatra) razprostira neskončno število trt. Lastnik, Martin Martinčič, uni. dipl. ing. agr., spada v krog mlajše generacije dolenjskih vinarjev, ki želi z bolj trajnostno naravnano pridelavo prispevati k čistejši naravi in bolj zdravemu okolju bivanja.
 
V vinogradih v zadnjih tednih dela ni manjkalo, se je pa po besedah lastnika posestva med epidemijo njihovo poslovanje obrnilo na glavo. Vendar so situacijo vzeli za izziv in novo priložnost. Ker so zelo odvisni od gostinskega sektorja, ki se je 100 % zaprl, so se bolj osredotočili na še delujoča podjetja in fizične osebe. Zavedajo se, da so ključ do uspeha zadovoljne in zveste stranke, zato so začeli te še močneje nagovarjati. Stavijo na osebni pristop, izkazovanje skrbi, nagrajevanje večjih nakupov, deljenje odličnih izkušenj svojih strank na družbenih omrežjih … Hkrati so se osredotočili na "piljenje" določenih produktov in strategije.

1280x360 5eaea412e17af_vina_huba04_velika.jpg
 

Največji izziv?

Takojšen upad prodaje je bil njihov glavni izziv. Po besedah lastnika so takoj, ko so izvedeli, da lahko svoje kmetijske pridelke dostavljajo v druge občine, to začeli realizirati. Dostave so brezstične in ob zagotavljanju vseh zdravstveno-preventivnih ukrepov. Pogovori so na daljavo - vendar zelo prisrčni in z veliko mero sočutja, razumevanja. Z odzivom so bili na posestvu izjemno zadovoljni, stranke so opazile njihov trud, skrb zanje, in kot pravi Martinčič, ljudje to zelo cenijo.

 

V vinu se skriva kopica zgodb

V vino pravijo, da je resnica, za pridelavo se skriva veliko truda, veselja, znanja in neštetih ur, preživetih v vinogradu. Tako vsaka steklenica vina v sebi nosi svojo zgodbo. Zgodbo je vinarstvo Huba dopolnilo tudi z novo dimenzijo, ko je lastnik sam, osebno, dostavljal svoje avtorsko vino.

1280x 5eaea53d8fd31_vina_manjsa.jpg

 

Stranke so pomembne, komunikacija tudi

V tem času še posebej stavijo na komunikacijo s (potencialnimi) strankami, na družbena omrežja, kjer delijo utrinke iz vinogradov in posestva, na kombinacijo hrane, ki jo dopolnijo njihovi izdelki ter druge zanimive podrobnosti. Delijo tudi objave zadovoljnih strank, ki se jim na tak način zahvalijo za zaupanje.

 

Na kaj so na posestvu ponosni?

Predvsem na to, da so v zadnjih tednih pomagali starejšim pri prevozih, jim pomagali pri dostavi hrane iz trgovine, lekarne in se z njimi veliko pogovarjali. Kot pravijo, so iskreni pogovori in pomoč v teh časih izjemno pomembni in neprecenljivi.

 

HUBA vinogradništvo in vinarstvo je mlado, družinsko posestvo, katerega bistvo je strast do originalnega življenja. Okus njihovih odličnih vin je odraz plemenite zemlje, nežnega sonca, milega podnebja in pridnih ljudi.

 

Preberite še druge zgodbe:

-------------


Na bizi.si nadaljujemo pobudo #NarediZdaj s širjenjem koronaizkušenj podjetnikov iz prve roke. V maju bomo predstavljali zanimive zgodbe slovenskih podjetij. Upamo, da bo katera izmed njih navdihnila tudi za vas.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024