Novice

#KoronaIzkušnje: Sadje med epidemijo namesto v pisarno dostavljali kar na dom

#KoronaIzkušnje: Sadje med epidemijo namesto v pisarno dostavljali kar na dom

Ko so se sredi marca zaprla nekatera podjetja in so začeli njihovi naročniki delati od doma, se je pred velikim izzivom znašlo tudi podjetje Sadje v pisarni, ki skrbi za dostavo svežega sadja v podjetja, s tem pa posredno za izboljšanje produktivnosti in prehranjevalnih navad v njih.

 

David Žalec nam je povedal, da so morali zaradi novih okoliščin v hipu spremeniti poslovni model. Sprva je bil namreč ta namenjen samo dostavi sadja v podjetja, zato so se ob začetku epidemije praktično čez noč odločili, da ga spremenijo. Tako so začeli dostavo na dom, saj so opazili, da se ljudje spopadajo z izzivi, kako od doma do svežega in kakovostnega sadja oz. zelenjave.

 

672x436 5ebd132107825_2.jpg

Največji izziv?

Njihov največji izziv je bil sprejeti dejstvo, da je večina podjetij, ki so jih pridobili v dveh letih in z njimi uspešno sodelovali, kar naenkrat prekinila sodelovanje, saj so vsi začeli delati od doma. Potem ko so prejeli več kot sto mailov o odpovedi, so hitro spremenili poslovni model in ponudili dostavo na dom, s tem pa se je tudi poslovanje začelo izboljševati.

Pri tem so najbolj ponosni na to, da jim je vsa naročila uspelo dostaviti v 24–48 urah po vsej  Sloveniji in da so lahko pomagali več tisočim Slovencem izpolniti željo po svežih izdelkih. Kot pravi Žalec, so se na trenutke počutili "kot gasilci, ko so jih starejši, nosečnice in mamice z več otroki prestrašeni klicali, ali jim lahko dostavijo izdelke na prag stanovanja npr. v 10. nadstropju v bloku, ker jih je strah". To, kot pravijo, ljudje še posebej cenijo in prepoznajo.

 

Moč digitalnih kanalov

Tako kot veliko drugih podjetij so tudi v podjetju Zdrava pisarna prepoznali moč družbenih omrežij in komunikacije na digitalnih kanalih, še posebej veliko pozornosti pa so namenili sodelavcem, s katerimi se že zdaj odlično razumejo.

 

Preberite še druge zgodbe:

 

-----------

Na bizi.si nadaljujemo pobudo #NarediZdaj s širjenjem koronaizkušenj podjetnikov iz prve roke. V maju bomo predstavljali zanimive zgodbe slovenskih podjetij. Upamo, da bo katera izmed njih navdih tudi za vas.

Mercator je prevzel Tuš
16. november, 2023