Novice

FURS bo na terenu preverjal pravilnost izdajanja davčnega potrjevanja računov

Zavezanci, ki opravljajo dejavnosti, kjer so sproščeni ukrepi zaradi epidemije, so dolžni poslovati skladno z davčno zakonodajo. Finančna uprava RS svoje nadzorne aktivnosti najprej usmerja v preventivno delovanje in s prisotnostjo na terenu vpliva na davčno kulturo.

FURS bo na terenu preverjal pravilnost izdajanja davčnega potrjevanja računov

Kot zapisujejo na FURS-u, namen nadzora ni izrekanje glob, zato pozivajo zavezance, da pri svojem poslovanju uredijo podlage za delo z zaposlenimi in izdajajo in potrjujejo račune.

Od 20. 4. 2020 naprej Vlada Republike Slovenije z dopolnitvami Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 25/20) sprošča omejitve v vse večjem obsegu. Med drugim je bila sproščena tudi prodaja blaga v manjših prodajalnah, različne storitvene dejavnosti, kot so gostinstvo, raznovrstne servisne dejavnosti, storitve na področju dejavnosti higienske nege. Kot zapisujejo na FURS-u, na navedenih področjih prejemajo vse več prijav zaznanih kršitve, prav tako velja, da so to dejavnosti,  kjer so v preteklosti zaznavali največ kršitev na področju izdaje in davčnega potrjevanja računov.

Zato FURS napoveduje prisotnost na terenu ter spremljanje pravilnosti izvajanja davčnega potrjevanja računov.

Več preberite tukaj.  

 

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024