Novice

#KoronaIzkušnje: Koroško podjetje med epidemijo šolarjem podarilo kar 60 računalnikov

Podjetje Poceni prenosniki iz Slovenj Gradca se ukvarja s servisom in prodajo računalniške opreme, avdiovideo opreme, prodajo gospodinjskih aparatov ter rabljene in obnovljene računalniške opreme.

#KoronaIzkušnje: Koroško podjetje med epidemijo šolarjem podarilo kar 60 računalnikov

O vplivu epidemije na njihovo poslovanje smo se pogovarjali z Antonom Kašnikom, ki je povedal, da so morali zaradi nje svoje poslovanje, tako kot večina drugih podjetij, zelo prilagoditi.  

Kot pravi, so morali najprej zadostiti zakonskim zahtevam, čeprav se vsem ni dalo. Poudarja pa, da so se takoj po začetku dela in šolanja na daljavo začeli zavedati, da šolarji, starši in zaposleni, ki so delali od doma, njihove produkte in storitve potrebujejo še veliko bolj, kot prej.

672x436 5ed3a5e5ac63b_Capture1.jpg

Da bi pomagali, so svoje poslovanje postavili na stranski tir

Ko so videli, s kakšnimi izzivi so se soočali starši otrok, ki računalnikov niso mogli kupiti, so se odločili, da jim bodo pomagali. Za šolarje so uredili kar 60 računalnikov, ki so jih prejeli od donatorjev, nekaj pa so imeli sami. Ob tem Kašnik dodaja, da so svoje poslovanje postavili v drugi plan, saj so bili njihovi glavni izzivi in cilji najprej pomagati tistim, ki so njihovo pomoč potrebovali.

"Ponosni smo, da nam je uspelo pomagati številnim šolarjem, se mi pa zdi, da je bila to v tem času tudi nekakšna obveza, da nekaj narediš, če le lahko," zaključi Anton Kašnik.

672x436 5ed3a5e6c8282_Capture2.jpg

 

Preberite še druge zgodbe:

 

-----------

Na bizi.si nadaljujemo pobudo #NarediZdaj s širjenjem koronaizkušenj podjetnikov iz prve roke. V maju in juniju bomo predstavljali zanimive zgodbe slovenskih podjetij. Upamo, da bo katera izmed njih navdih tudi za vas.