Novice

Luksuz v Ljubljani: Ljudje še kupujejo stanovanja v Schellenburgu za milijone evrov

Kaj se dogaja z nepremičninskim trgom?

Luksuz v Ljubljani: Ljudje še kupujejo stanovanja v Schellenburgu za milijone evrov

Čeprav se po besedah nepremičninskih posrednikov in pa tudi glede na statistične podatke pristojnih organizacij nepremičninski trg v Sloveniji že nekaj časa ohlaja, stanovanja na elitnih lokacijah še vedno gredo v promet. Tako sta marca letos nova lastnika dobila dve enaki stanovanji v elitni rezidenci v centru Ljubljane Schellenburg, nova lastnika (ki javno še nista znana) sta odštela dober milijon evrov.

V dveh mesecih je bilo glede na prijavljene transakcije v Ljubljani opravljenih le 10 poslov z nepremičninami. Nove lastnike pa so dobila kar tri stanovanja v Schellenburgu. Marca sta bili prodani dve stanovanji, februarja pa eno.

1,28 milijona evrov je odštel nov lastnik za 172 kvadratnih metrov veliko stanovanje v sedmem nadstropju Palais Schellenburg. V ceno sta všteti tudi dve parkirni mesti v garaži objekta ter tehnični oziroma pomožni prostor v velikosti 16,2 kvadratnega metra.

1,17 milijona evrov pa je zaenkrat neznani lastnik plačal za stanovanje enake velikosti v petem nadstropju Palais Schellenburg. Skupaj s stanovanjem je kupil le eno prakirno mesto v garaži objekta ter tehnični oziroma pomožni prostor v velikosti 13,8 kvadratnega metra.

Februarja pa je novega lastnika dobilo tudi 74 kvadratnih metrov veliko stanovanje v sedmem nadstropju. Novi lastnik je za stanovanje skupaj z enim parkirnim mestom in  tehničnim oziroma pomožnim prostorom v velikosti 8,9 kvadratnega metra odštel 539 tisoč evrov.


Tudi sami iščete nov dom v Ljubljani? Preverite, kaj se prodaja!


Več preberite na Siol.net.