Novice

V Zupanc placu voda odplavila vse razprodane namestitvene enote

Zdaj začenjajo na novo.

V Zupanc placu voda odplavila vse razprodane namestitvene enote

Green Valley Glamping je družinsko voden glamping resort v osrčju Savinjske doline v Šempetru pri Celju. Umeščen na idilično lokacijo ob reki Savinji s pogledom na travnike, polja in nasade hmelja. Zasnovan z mislijo na pristno, aktivno doživetje narave in odmik od vsakdanjega vrveža. V Green Valley Glamping, ki ga mnogi poznajo tudi kot Zupanc plac, že več kot desetletje organizirajo teambuildinge, piknike in druge dogodke, pred štirimi leti pa sta zakonca Zupanc dodala še zgodbo glampinga v luči trajnostnega zelenega turizma.

Gre za družinski posel, od katerega so popolnoma odvisni v celotni družini. Zakonca Zupanc imata dva otroka, v glampingu vse delajo sami, pomaga tudi babica.  Vrata so odprli tudi tujim turistom in v avgustu so bile njihove vse namestitvene enote razprodane. Potem pa je, kot pravita zakonca Zupanc, vse odplavilo čez noč. "Vse, kar smo sami zgradili iz ničle. In ne začenjamo iz ničle, ampak iz blata."

original 64eb4a215a3be_366086203_809945710726747_5098122333493006083_n.jpg

Njihovo celotno področje piknik prostora, glampinga in tenisa je bilo pod vodo, odplavilo je vso opremo, voda je odplavila praktično vse namestitvene enote. Pripadajoč objekt s kuhinjo je zalila voda, blato je bilo povsod, čiščenje je oteževala pretrgana oskrba z vodo in elektriko.

Niso mogli zavarovati šotorov in opreme

Poplave so povzročile ogromno škode, celotno glamping infrastrukturo bodo morali nadomestiti, odstranjevanje mulja in ostankov je terjalo ogromno dela in časa. "Šotorov in opreme tudi ni mogoče zavarovati in torej zavarovalnine ne moremo pričakovati," so dejali v podjetju.

Odpovedati so morali za cel mesec rezervacij, za katere so delali celo leto, vrniti avanse ... Samo s tem so izgubili polovico letnega prihodka.

"Vse, kar smo vložili v zadnjih letih v posel, je splavalo po vodi."

Ob poplavah so bili hvaležni za vso širšo družino, prijatelje in znance, ki so se odzvali ter priskočili na pomoč, od Ljubljane do Maribora. Prav tako so jih pozitivno presenetila sporočila ljudi, njihove širše družine, prijateljev, bivših sodelavcev, preteklih gostov, tistih, ki sploh še niso bili pri njih, ljudi, ki jih sploh ne poznajo ... Veliko ljudi pa jim je priskočilo na pomoč tako s svojim delom kot tudi donacijami.

Kako lahko pomagate?

V podjetju sicer upajo tudi na pomoč države, posamezniki in podjetja pa jim lahko pomagate:

  • z rezervacijo bivanja v sezoni 2024,
  • z rezervacijo teambuilding termina za leto 2024,
  • z donacijami:
    • podjetja z notranjo opremo (potrebujejo novo opremo: postelje, jogije, posteljnino, mize, stole, hladilnike, dekoracije),
    • ostala podjetja (stvari čiščenje in ureditev okolice),
    • z donacijo na TRR Rudi Zupanc s.p., Cesta na Roje 14, 3311 Šempeter, Davčna številka SI: 22938427 (poslovni račun: SI56 2900 0005 2303 518, UNICREDIT d.d.).

Preberite še: