Novice

Koronaizkušnje: V zgodbi nevarnih virusov je glasba najbolj nalezljiv virus

Tokrat v rubriki #Koronaizkušnje predstavljamo skupino mladih ustvarjalcev house glasbe, združenih pod skupno znamko #PulseVitezi.

Koronaizkušnje: V zgodbi nevarnih virusov je glasba najbolj nalezljiv virus

Epidemija covid-19 je vplivala na celotno gospodarstvo. Nekatere dejavnosti je dobesedno spravila na kolena. Ena od teh je zagotovo celotni prireditveni sektor. Industrija glasbenih in drugih kulturnih prireditev se je zaprla prva in se bo, kot kaže, tudi zadnja odprla. Koncerti in druge prireditve so se v tem času preselili na splet, glasbeniki pa so bili primorani poiskati nove načine, kako priti do svojih poslušalcev.

Ko pride nepričakovano, je treba združiti moči

Glasba vrti svet. Prav to sporočilo je bilo glavno vodilo skupine štirih slovenskih DJ-jev in producentov house glasbe, Dina DZ, RGM-a, SIBBJAG-a in Teda Funka, ki so pred epidemijo covid-19 delovali vsak zase, v času lanskega prvega vala epidemije pa združili moči pod skupno znamko #PulseVitezi.

Namen projekta je bil predvsem izpopolniti in utrditi domačo house sceno. V skupnem projektu so videli priložnost, kako s skupnimi močmi premagati na videz nepremagljivo. Zaradi vrzeli, ki je nastala na področju izvajanja glasbenih dogodkov, so se bili primorani znajti po svoje. Priložnost so videli v live stream dogodkih, ki so zapolnili vrzel, ko dogodki v živo zaradi ukrepov niso bili dovoljeni. Njihova ljubezen do glasbe je rodila novo gibanje #BeThePULSE, v okviru katerega izvajajo live stream dogodke po slovenskih gradovih in predstavljajo slovensko avtorsko house glasbo, hkrati pa povezujejo kulturno dediščino gradov s sedanjostjo.


original 608ba77e31e34_KlubPulse_800_02.jpg

Ko ovira postane nov izziv

V času zaprtja in omejitve izvajanja glasbenih dogodkov je bil največji izziv, kako ostati aktivni na sceni in se prebiti do domačega občinstva. Poslušalcev v domačem okolju je bilo prej bolj malo, saj so bili osredotočeni na tujino. Vsi štirje so bili namreč že pred epidemijo redni gostje najrazličnejših glasbenih festivalov v tujini, njihova glasba se je pogosto vrtela na tujih radijskih postajah, v domačem okolju pa žal niso bili tako prepoznani. Zato so se odločili zgraditi prepoznavnost tudi doma.

Ker so se bili s festivalov in iz klubov primorani preseliti v zaprte studie, so se odločili najeti večje poslovne prostore, da je izmenjava idej postala lažja in hitrejša. To jih je dodatno motiviralo, delo pa je postalo učinkovitejše. V novem studiu v Mariboru tako poleg produciranja nove glasbe redno snemajo tudi radijski šov PULSEcast, v njem pa potekajo tudi izobraževanja za DJ-je in glasbene producente.

Načrti za prihodnost

Svojo primarno dejavnost, tj. produciranje lastne house glasbe, že širijo na druge produkte, kot so snemanje podcastov PULSEcast ter organiziranje izobraževanj, tečajev in delavnic PULSESchool za vse ljubitelje glasbe, ki se želijo naučiti glasbene produkcije in didžejanja. V prihodnosti si želijo razvoja in inovacij lastnih produktov, največji izziv pa jim predstavlja organizacija lastnih dogodkov v okviru Pulse Agency.

Seveda pa si vsi skupaj želijo, da bi se glasbena in celotna kulturna scena čim prej postavili na noge ter se preselili iz virtualnega v živo okolje.

original 608ba787a8078_KlubPulse_800_03.jpg

V slogi je moč in vztrajnost se obrestuje

Vztrajnost je lepa čednost. Z vztrajnostjo in ljubeznijo do tega, kar delaš, lahko premikaš gore, so prepričani fantje. Zagotovo se prej kot slej povrne. Vsem, ki se na svoji poti srečujejo z ovirami ali spopadajo s takimi in drugačnimi dvomi, svetujejo, da se povežejo s konkurenco. Skupaj je mogoče ustvariti več, boljši produkt oz. storitev ali večje zanimanje na trgu. Samostojna pot v Sloveniji zahteva veliko odrekanja in trde kože na eni strani, je pa ob uspehu zato toliko slajše. Kot popotnico vsem, ki se ali podajajo na samostojno pot ali pa so že na samostojni poti, svetujejo, naj se držijo reka, ki po njihovih izkušnjah še kako drži: Če hočeš iti hitro, pojdi sam, če hočeš priti daleč, pojdi skupaj z drugimi.

- - - - -

Prebeverite še ostale navdihujoče zgodbe:

 

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024