Novice

Podcasterka in ustanoviteljica podjetja, ki skrbi za dobro telesno in duševno počutje sodobne ženske

#BiziKLEPET: Monika Šetinc

Podcasterka in ustanoviteljica podjetja, ki skrbi za dobro telesno in duševno počutje sodobne ženske

Na današnji dan, ki je prav poseben, saj danes praznujejo vse mame tega sveta, smo na BiziKLEPET povabili mlado mamico, ki se tudi v svojem opisu najprej opredeli kot mama in šele nato doda vse preostale, a nikakor ne zanemarljive vloge. Predstavljamo vam torej zgodbo Monike Šetinc, ki si je kot majhna deklica želela postati superjunakinja, glede na številne vloge, ki jih poleg materinstva opravlja, pa bi marsikdaj lahko rekli, da to v resnici tudi je. Danes je Monika podcasterka ter soustanoviteljica podjetja za intimni wellness, dobro telesno in duševno počutje sodobne ženske, Kunapipi.

Kot otrok si je želela ustanoviti dobrodelno ustanovo

Za Moniko Šetinc bi lahko rekli, da je pravi multipraktik. V svoji karieri je zamenjala že vrsto različnih poklicev, na koncu pa se je odločila za samostojno pot. Delo krepi človeka, pravijo. In tudi Monika se strinja, da delo daje smisel življenju. Zase pravi, da se njen namen najbolj uresničuje prav skozi njeno kariero.

Največja vrednota so iskreni in pristni odnosi

Pri lastnem delu, pri katerem sodeluje z različnimi profili ljudi in strokovnjaki z najrazličnejših področij, jo najbolj navdušuje to, da ni monotono, da vsak dan prinaša nekaj novega, drugačnega. Največja vrednota in motivacija za naprej pa so zadovoljstvo strank in pristni odnosi, ki se razvijejo iz sodelovanja. "Sami ne zmoremo ničesar," pravi. "Vsi moramo dati vse od sebe, tako tisti, ki storitev ali izdelek zagotavlja, kot dobavitelji, proizvajalci in ne nazadnje kupec s pozitivnim odzivom, če je z nečim zadovoljen. Ko od stranke dobiš odziv, da tega pa res ni pričakovala," pojasni, kaj je tisto, kar jo žene naprej in ji daje največjo potrditev pri delu.

original 605c1736001f1_Monika_Setinc_02.jpg

 

Komunikacija in timski duh sta ključ do uspeha

Pri njenem poslu je največji izziv usklajevanje urnika, zato je še toliko bolj srečna, ker se lahko zanese na preostale člane ekipe. Kot pravi, imajo v timu nekoga, ki ima organizacijo v malem prstu in takoj prepozna "ozko grlo", kar marsikdaj olajša delo in reši marsikatero zagato.

Po njenih izkušnjah je komunikacija ključna, saj dobra komunikacija v timu odnese 80 odstotkov dela, 20 odstotkov pa, je kot pravi sama, delanje domače naloge. Prepričana je, da se mora prav vsak naučiti učinkovite komunikacije, da vemo, kaj res želimo povedati in kako to sporočilo nedvoumno prenesti do poslušalca. Vsi skupaj se moramo naučiti poslušati drug drugega, ne zgolj sklepati, kaj nekdo želi povedati.

Materinstvo ti da poseben občutek moči, da zmoreš vse

Vsaka mama bi potrdila, da je usklajevanje družine in kariere velikokrat izziv. Pa vendar je že mnogo žensk dokazalo, da je mogoče biti uspešen na več področjih, saj je prav materinstvo tista vloga, ki marsikateri ženski da povsem nov pogled na svet. Tudi Monika pravi, da je, ko je postala mama, začela še bolj verjeti vase ter dobila neki nov zagon in moč, da bo zmogla, kar si bo zadala. "Če sem lahko mama, lahko naredim karkoli," pravi. "Lahko smo in zadovoljne mame in zadovoljne podjetnice, sploh če si lahko privoščiš, da kakšno delo zaupaš nekomu drugemu. Zavedam pa se, da je to težje, če si za vse sam."

original 605c38c8464e1_Monika_Setinc_01.jpg

 

Meditacija ji pomaga premagovati stres

V prostem času, ki ga je žal vedno premalo, si za odmik od stresnega vsakdana najraje privošči meditacijo. "Daleč najboljša stvar je aplikacija Calm in 10-minutne dnevne meditacije. Ko se nabere preveč stvari, se za teh deset minut ustavim in je vse lažje."

Vsem ženskam, mamam podjetnicam polaga na srce, da naj vsak dan začnejo z mislijo, da je danes nov dan, ki bo boljši od včerajšnjega, tudi če je bil včeraj super dan.