Novice

Žale lani ustvarile 11 milijonov evrov prihodkov #LestviceBizi

Preverite, kako so lani poslovala pogrebna podjetja.

Žale lani ustvarile 11 milijonov evrov prihodkov #LestviceBizi

Ob prvem novembru smo pogledali, kako poslujejo podjetja, ki se ukvarjajo s pogrebnimi storitvami.  V Pogrebni dejavnosti je v Sloveniji registriranih 56 podjetij, ki nudijo raznovrstne storitve, od urejanja dokumentacije, pokopov, prevoza in ureditve pokojnika, upepelitve, raztrosa pepela, objave osmrtnic itd.

Kdo lahko izvaja pogrebno dejavnost?

Izvajalec pogrebne dejavnosti je lahko pravna ali fizična oseba, ki izpolnjuje pogoje, določene z Zakonom o pogrebni in pokopališki dejavnosti in je pridobila dovoljenje za opravljanje pogrebne dejavnosti, ki ga izda ministrstvo, pristojno za gospodarstvo.

Žale z največ zaposlenimi in več kot 11 milijoni evrov prihodkov

Največ prihodkov iz poslovanja v 2022 je ustvarilo ljubljansko podjetje Žale, d.o.o., in sicer 11.162.561 evrov, hkrati pa zabeležilo 66.418 evrov dobička.

Žale beležijo stabilno rast prihodkov in konstantno povečujejo število zaposlenih. V letu 2022 so jih zabeležili 109.

Drugo podjetje, ki ustvari največ prihodkov iz poslovanja, je POGREBNO PODJETJE MARIBOR D.O.O., lani so ustvarili 4,6 milijona evrov prihodkov in dobrih 200 tisoč evrov dobička.  Tretje na lestvici je podjetje VEKING D.O.O. iz Celja.

In lestvica pogrebnih podjetij z največjim dobičkom?

Prvo na lestvici je POGREBNO PODJETJE MARIBOR D.O.O. (216 tisoč evrov) sledita pa ŽALUJKA D.O.O. (93 tisoč evrov) in ALEKSANDER STEBLOVNIK S.P.  (88 tisoč evrov dobička). Oglejte si še ostala pogrebna podjetja z največjim dobičkom. Podjetje Žale, ki je lani ustvarilo največ prihodkov iz poslovanja je na lestvici z največjim dobičkom na 7. mestu, lani so ustvarili 66 tisoč evrov dobička.

 

Žale in Pogrebno podjetje Maribor z največ zaposlenimi

Največ zaposlenih ima podjetje Žale, d.o.o., in sicer 109, Pogrebno podjetje Maribor zaposluje 41 zaposlenih, sledita pa podjetji HELP, d.o.o in Almaja d.o.o. z 12 zaposlenimi.

Plače med prvih 10 nad 2.000 evri

Prvih 10 podjetij z najvišjimi plačami izplačuje plače nad 2.000 evri. Najvišjo povprečno mesečno plačo na zaposlenega beležijo v podjetij VEKING d.o.o., PIETAS ZRIMŠEK & Co. d.n.o. in AKRIS d.o.o.

Še več zanimivih podatkov o poslovanju pogrebnih podjetij lahko najdete s pregledom seznama in posameznih podjetij tukaj.

Preberite še: