Novice

Poplave: Spar svojim zaposlenim namenil 117 tisoč evrov pomoči

Ob neurjih, ki so v začetku avgusta prizadela Slovenijo, so v Sparu med prvimi priskočili na pomoč z donacijami za lokalne skupnosti, humanitarne organizacije in gasilce, ki so pomagali na terenu. V prvi vrsti so pomagali tudi svojim zaposlenim, ki so utrpeli škodo, in jim skupno namenili 117 tisoč evrov solidarnostne pomoči. V sodelovanju z Rdečim križem so organizirali akcijo zbiranja izdelkov za ljudi s poplavljenih območij ter žrtvam poplav preko štirih humanitarnih organizacij donirali dodatnih 35 tisoč evrov pomoči. Skupaj so tako donirali več kot 190 tisoč evrov.

Poplave: Spar svojim zaposlenim namenil 117 tisoč evrov pomoči

Že med poplavami so se nemudoma odzvali na potrebe prebivalcev prizadetih območij in prostovoljcev v občinah Ravne na Koroškem, Črna na Koroškem in Dravograd ter jih večkrat oskrbeli s svežo hrano, prigrizki, vodo in energijskimi pijačami. Donacij v skupni vrednosti 16 tisoč evrov so bila poleg zgoraj naštetih deležna tudi različna gasilska društva po Sloveniji, ki so aktivno pomagala na poplavljenih območjih.

Z mislijo na svoje zaposlene so v Sparu organizirali tudi interni razpis za oškodovane sodelavce. Zaposlenim, ki so utrpeli škodo v poplavah, so namenili finančna sredstva v višini 117 tisoč evrov. Pomoči bo deležnih 48 zaposlenih, ki so se prijavili na razpis, med njimi tudi dva študenta. Pomoči so se pridružili tudi zaposleni v podjetju, ki so s pripravo paketov izdelkov v času poplav nesebično pomagali organizacijam in prostovoljcem, hkrati pa so tudi sami preko internega sklada darovali sredstva za svoje sodelavce, ki so v poplavah utrpeli škodo.

V avgustu so se povezali z Rdečim križem Slovenije in v vseh svojih trgovinah po Sloveniji organizirali akcijo zbiranja izdelkov za vsakdanjo rabo. Po grobih ocenah so zbrali za več kot 22 tisoč evrov izdelkov, namenjenih žrtvam poplav. Dodatna finančna sredstva v višini 35 tisoč evrov so v Sparu namenili tudi štirim humanitarnim organizacijam, in sicer Slovenskemu karitasu, Rdečemu križu Slovenije, Truhomi, inovativnemu zavodu za pomoč socialno ogroženim in ZPMS Ljubljana Moste-Polje, ki jih bodo razdelile oškodovanim posameznikom in družinam.

Več si lahko preberete tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024