Novice

Novomeški Revoz ustavil proizvodnjo

Doma ostali vsi zaposleni.

Novomeški Revoz ustavil proizvodnjo

V novomeškem Revozu so zaradi pomanjkanja elektronskih delov oziroma čipov, ki jih vgrajujejo v avtomobilske modele, danes zaustavili proizvodnjo. Ta bo stala še v petek, nadaljevali jo bodo v ponedeljek. Pomanjkanje elektronskih delov je sicer svetovni problem, na katerega vpliva poraba elektronike ob pandemiji covid-19, so pojasnili v Revozu.

Vodja Revozove službe za komuniciranje Nevenka Bašek Zildžović je za STA povedala, da se je problem z dobavo elektronskih delov že dlje napovedoval in da je povezan s skokom uporabe elektronskih naprav med pandemijo novega koronavirusa.

Težavo sicer za svoje tovarne globalno rešuje matični Renault in zaloge oziroma pošiljke elektronskih delov razporeja po posameznih tovarnah. "Ne gre za enkraten problem in lahko se zgodi, da bo moral Revoz proizvodnjo za kakšen dan zaustaviti tudi še aprila," je dodala.

Doma ostali vsi zaposleni

Proizvodnjo bodo vnovič pognali v ponedeljek, in sicer obe izmeni, dopoldansko in popoldansko. Danes in v petek ne dela celotna tovarna, torej so doma ostali vsi zaposleni v Revozu, je za STA še povedala Bašek Zildžovićeva.

 

Več si lahko preberete tukaj.