Novice

Ministrstvo zagnalo spletno stran Poslovni SOS

Ministrstvo za javno upravo je zagnalo spletno stran Poslovni SOS. Prek nje lahko poslovni subjekti sporočijo konkretne težave pri poslovanju z javno upravo in nedopustne administrativne prakse državnih organov.

Ministrstvo zagnalo spletno stran Poslovni SOS

Poslovni subjekti lahko prek spletne strani poslovnisos.gov.si sporočijo konkretne težave pri poslovanju z državo, kot so pridobitev raznih dovoljenj za opravljanje dejavnosti ali gradnjo poslovnih objektov, inšpekcijski nadzori, davčni postopki, plačevanje prispevkov.

Sporočijo lahko tudi nedopustne administrativne prakse državnih organov, ki vplivajo na produktivnost in učinkovitost poslovanja, na primer neodzivnost ali molk pristojnega organa in zamude pri odločanju v upravnih postopkih.

Odgovor najkasneje v 15 dneh

Sporočene težave bo obravnaval državni sekretar ministrstva za javno upravo oz. njegov namestnik, ki bo poslovne subjekte prek e-pošte redno obveščal o poteku obravnave njihovih zadev. Odgovore bodo lahko pričakovali najkasneje v 15 dneh.

Ministrstvo bo sporočene težave, odzive organov in stališča ministrstva za javno upravo tudi javno objavljalo na spletnem mestu poslovnisos.gov.si.