Novice

Lastniški boji v Hidrii: kaj Svetlikovi očitajo nasprotnemu taboru?

Prevzemna vojna za idrijsko podjetje Hidria med družino Svetlik in skupino lastnikov pod vodstvom Seljaka se nadaljuje.

Lastniški boji v Hidrii: kaj Svetlikovi očitajo nasprotnemu taboru?

Prevzemna vojna za idrijsko podjetje Hidria med družino Svetlik in skupino lastnikov pod vodstvom Seljaka se nadaljuje. Na julijski skupščini delničarjev družbe H&R je družina Svetilk, sicer lastnica 40 odstotkov družbe, ostala brez svojega predstavnika v upravnem odboru. Gašper Svetlik nasprotnemu taboru očita slabo upravljanje in nečednosti v povezanem podjetju v Švici.

V idrijski Hidrii že več let traja boj za vodenje podjetja. Glavna akterja sta družina Svetlik, ki je največja posamična lastnica H&R (krovne družbe in lastnice skupine Hidre), in pa skupina več lastnikov, ki jo sestavljajo Iztok Seljak (predsednik uprave), Dušan Lapajne, družina Krapš in pa Alex Luckmann. Skupaj imajo skoraj 53-odstotni delež v H&R.

Odšel prostovoljno ali so ga odstranili?

Gašper Svetlik Foto: STA Na nedavni skupščini podjetja H&R je družina Svetlik ostala brez vpliva v podjetju, ki med drugim razvija in proizvaja visokotehnološke izdelke za avtomobilsko industrijo, saj so delničarji za nove člane upravnega odbora imenovali Andro Krapš Rejc, Dušana Lapajneta, Iztoka Seljaka, Alexa Luckmana in Marka Hočevarja.

Tako v upravnem odboru ni več Edvarda in Urške Svetlik, ki sta odstopila v začetku junija. Z vseh funkcij v Hidrii je odšel tudi Gašper Svetlik. Ta je za Finance dejal, da njegov odhod ni bil prostovoljen, ampak da so ga odstranili ter napovedal več tožb.

Več o tem na Siol.net, kjer je objavljeno tudi pismo Gašperja Svetlika, ki trenutni vodstveni garnituri podjetja očita slabo korporativno upravljanje, ob tem pa opozarja na nepravilnosti v povezani družbi v Švici. Pismo si lahko preberet tukaj.

 

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024