Novice

Bledu se ni treba otepati turistov

Če je bil Bled pred koronavirusom poleti poln turistov, je epidemija stanje postavila na glavo.

Bledu se ni treba otepati turistov

Še ta teden bomo lahko začeli unovčevati drugi paket turističnih bonov. Kako so z obiskom zadovoljni v enem od gorenjskih turističnih biserov? Bo letošnja sezona vsaj bleda senca zadnje predkoronske sezone?

Končno je znano: še ta teden naj bi lahko unovčili drugi paket turističnih bonov. Sto evrov bo vsak odrasel, 50 pa vsak nepolnoleten državljan lahko uporabil ne le za prenočitve z zajtrkom, ampak tudi v gostilnah, kulturi in športu. Boni bodo veljali do konca leta.

Če je bil Bled pred koronavirusom poleti poln turistov, je epidemija stanje postavila na glavo, ob Blejskem jezeru pa je presenetljivo mirno.

Boljše kot lani

Na Bledu so gostje opravili več kot 40.800 prenočitev, kar je skoraj enkrat več kot junija lani. Največ prenočitev so prispevali slovenski, nemški in madžarski gostje. Optimistično zrejo tudi v julij, ko prihajajo tudi Nizozemci in še več Nemcev, zmogljivosti se tako polnijo.

"Bled je v teh dneh tak, kot ga promoviramo, Bled zdaj uresniči vse obljube, ki jih da," je za Planet TV povedala Romana Purgart iz Turizma Bled.

"Če smo leta 2019 govorili, da je turizma preveč, da smo ga bili malo siti, danes vidimo, da so tudi poklici, ki imajo terciarno povezanost s turizmom ali so še bolj oddaljeni, odvisni od turizma in prihoda gostov. Vidimo, kaj to pomeni za nekega keramičarja ali pa vodovodnega inštalaterja," je pojasnil Jaka Bassanese, podžupan občine Bled.

Več si lahko preberete tukaj.