Novice

Kdo so najboljši zaposlovalci v ZDA?

Ste izgubili službo ali je nikakor ne morete najti? Razmišljate, da bi poskusili v tujini? Če imate znanje, lahko srečo poskusite v ZDA.

Kdo so najboljši zaposlovalci v ZDA?

Ameriška revija Fortune je objavila izbor sto najboljših zaposlovalcev v ZDA. Na vrhu seznama že šesto leto zapored kraljuje tehnološki velikan Google. Samo lani so zaposlili 4.500 novih sodelavcev in ustvarili 55,5 milijarde dolarjev (52,5 milijarde evrov prihodkov. Več kot 52 tisoč zaposlenih po vsem svetu priznava, da delo pri njih ni daleč od resnice v komediji Pripravnika (The Internship.

Zaposleni so ponosni, da lahko z novimi tehnologijami, kot sta Google Maps in Android, spreminjajo svet. Več kot 95 odstotkov jih je zadovoljnih z odličnim vzdušjem v podjetju, komunikacijo, sistemom nagrajevanja, predlaganimi izzivi in ravnanjem šefov. Od svojega nastanka leta 1998 so prejeli več kot 1,2 milijona prošenj iskalcev zaposlitve, samo februarja pa so imeli razpisanih 2.500 novih delovnih mest.

Bolj kot znanje štejejo sposobnosti

Novih sodelavcev ne iščejo več prek standardnih zaposlitvenih testov, saj so ugotovili, da ti ne povedo ničesar. Kandidatu znanje in izkušnje pri Googlu ne pomagajo veliko, največ odtehtajo sposobnosti. Med največjimi atributi so sposobnost učenja, vodstvene sposobnosti, odgovornost in skromnost, intelektualna skromnost in znanje. Najbolj cenijo matematično, računalniško in programersko znanje.

Več o tem tukaj.