Novice

Gostinci in turistični delavci sporočajo: Dovolj nam je zaprtja in ignorance oblasti

Pristojne sprašujejo, na podlagi katerih analiz sta stroka in politika ugotovili, da je panoga najbolj izrazita prenašalka novega koronavirusa.

Gostinci in turistični delavci sporočajo: Dovolj nam je zaprtja in ignorance oblasti

Sindikat delavcev gostinstva in turizma Slovenije je na vlado, poslance DZ in direktorja NIJZ Milana Kreka naslovil poziv, v katerem so poudarili, da jim je dovolj zaprtja in ignorance oblasti. Pristojne sprašujejo, na podlagi katerih analiz sta stroka in politika ugotovili, da je panoga najbolj izrazita prenašalka novega koronavirusa.

Zaposleni v panogi gostinstva in turizma v Sloveniji opozarjajo na vse večje finančne težave, s katerimi se spoprijemajo. "Dovolj je bilo agonije zapiranja in odpiranja teras le v posameznih regijah, dovolj je nedela, dovolj vseh različic virusa, dovolj je bilo pisanja pozivov vladi in odgovornim ministrstvom, vseh teh odločitev, ki jih ne želite ali ne znate pojasniti," so sporočili delavci, ki se želijo nemudoma vrniti na delo, poroča STA.

Spomnili so, da so že 24. marca na Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) poslali dopis, v katerem so medicinsko stroko prosili za podatek, zakaj je panoga gostinstva in turizma zaprta že osmi mesec. Odziva do zdaj niso prejeli.

 

Zaprti v vseh valovih

Gostinci Ljubljana Foto: STA Panoga gostinstva in turizma je bila zaprta tako v prvem, drugem in je tudi v tretjem valu. "In kljub nedelovanju panoge se virus še kar naprej širi, kar samo še potrjuje naša dejstva, da nikoli nismo bili izvor okužb," so navedli v sindikatu.

Prepričani so, da pri zaprtju gostinstva in turizma ni šlo za dobro premišljeno odločitev, saj je povzročila ogromno škodo in izpad dohodka številnim delodajalcem ter še številnejšim delavcem in njihovim družinskim članom.

 

Več si lahko preberete tukaj.