Novice

Obseg prodaje v storitvenih dejavnostih in trgovini v januarju upadel

V januarju 2020 je bil obseg prodaje v storitvenih dejavnostih in trgovini v primerjavi z decembrskim za 0,4 % manjši. To je bila predvsem posledica za 1,1 % manjšega obsega prodaje v storitvenih dejavnosti, saj je bil ta v trgovini za 1,1 % večji.

Obseg prodaje v storitvenih dejavnostih in trgovini v januarju upadel

Največje zmanjšanje obsega prodaje med storitvenimi dejavnostmi je bilo zaznati v poslovanju z nepremičninami (za 17,3 %). Manjši je bil tudi v drugih raznovrstnih poslovnih dejavnostih (za 2,5 %), v informacijskih in komunikacijskih dejavnostih (za 2,4 %) ter v strokovnih, znanstvenih in tehničnih dejavnostih (za 2,2 %). Večji je bil v gostinstvu (za 3,0 %) ter v dejavnostih prometa in skladiščenja (za 2,3 %).


Obseg prodaje večji na letni ravni

Januarja 2020 se je obseg prodaje v storitvenih dejavnostih in trgovini v primerjavi z istim mesecem 2019 povečal za 0,7 %. K povečanju je prispevala trgovina, kjer je bilo povečanje 2,2-odstotno, v storitvenih dejavnostih pa je obseg prodaje nekoliko upadel (za 0,2 %).

Manjši obseg prodaje v storitvenih dejavnostih je bil posledica zmanjšanja v drugih raznovrstnih poslovnih dejavnostih (za 7,3 %), v poslovanju z nepremičninami (za 5,2 %), v prometu in skladiščenju (za 0,4 %) ter v informacijskih in komunikacijskih dejavnostih (za 0,2 %). Povečanje smo zaznali le v gostinstvu, kjer je to bilo 6,4-odstotno, ter v strokovnih, znanstvenih in tehničnih dejavnostih, kjer je to bilo 0,5-odstotno.

 

Več informacij in grafičnih prikazov je na voljo tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024