Izberi dejavnost

Z vnosom "?", nekje v polju, se vam bodo prikazali le trenutno izbrani elementi.
Odstrani izbrano
TSMEDIA dejavnosti
SKD dejavnosti

Izberi pravni status

Z vnosom "?", nekje v polju, se vam bodo prikazali le trenutno izbrani elementi.
Odstrani izbrano
Seznam pravnih statusov
  • Bizi.si
  • Novice
  • Prihaja prvi sveženj informativnih izračunov dohodnine za leto 2019
Novice

Prihaja prvi sveženj informativnih izračunov dohodnine za leto 2019

Zavezanci jih lahko pričakujejo v svojih poštnih nabiralnikih v prvih dneh aprila, v eDavkih pa že danes. V prvi tranši so izdani informativni izračuni samo zavezancem, ki imajo vračila dohodnine oziroma so brez vračila ali doplačila dohodnine.

Prihaja prvi sveženj informativnih izračunov dohodnine za leto 2019

Finančna uprava RS je v prvem svežnju z datumom odpreme 31. 3. 2020 poslala 798.943 informativnih izračunov dohodnine za leto 2019.

Zaradi težke situacije v zvezi s koronavirusom so v prvem svežnju izdani informativni izračuni dohodnine samo zavezancem, ki bodo dobili vračilo dohodnine ali pa nimajo niti vračila niti doplačila (med letom plačana akontacije je enaka letnemu poračunu dohodnine ali ni odmerjena- torej so po izdanem informativnem izračunu brez obveznosti).

Preveč plačana dohodnina pa bo zavezancem nakazana na TRR do 29. maja 2020. Zavezanci bodo informativne izračune dohodnine na dom prejeli po navadni pošti v prvih dneh aprila. Tisti, ki so prijavljeni na e-vročanje, pa jih bodo že 31. marca 2020 dobili vložene v eDavke. Rok za vložitev ugovora se izteče 30. aprila 2020. Naslednji sveženj informativnih izračunov bo odpremljen  predvidoma 29. maja 2020.

Več preberite tukaj.

 

Sledite bizi.si tudi na Facebooku in Twitterju.

 


< Na seznam
© Vse pravice pridržane 1997-2020 TSmedia, medijske vsebine in storitve, d.o.o