Izberi dejavnost

Z vnosom "?", nekje v polju, se vam bodo prikazali le trenutno izbrani elementi.
Odstrani izbrano
TSMEDIA dejavnosti
SKD dejavnosti

Izberi pravni status

Z vnosom "?", nekje v polju, se vam bodo prikazali le trenutno izbrani elementi.
Odstrani izbrano
Seznam pravnih statusov
Novice

ZSSS s pobudo za izplačilo 13. plače

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) delodajalce kljub epidemiji poziva, da zagotovijo delavcem izplačilo 13. plače. Pričakujejo, da bodo podjetja, ki so poslovala uspešno, izplačala del plače iz naslova poslovne uspešnosti v maksimalni višini oz. vsaj v višini 100 odstotkov povprečne bruto plače, ki je tudi davčno razbremenjen znesek.

ZSSS s pobudo za izplačilo 13. plače

Izplačilo božičnice, 13. plače ali kako drugače imenovane nagrade za poslovno uspešnost je odvisno od doseganja zastavljenih ciljev in uspešnosti poslovanja podjetij, so spomnili v ZSSS. Zato pričakujejo, da bodo v dejavnostih, ki so uspešne, zaposleni ustrezno nagrajeni.

"V dejavnostih, ki beležijo padec v poslovanju zaradi kriznih razmer in sprejetih odlokov o omejitvi delovanja, pa pričakujemo, da bodo svoje zaposlene kljub temu nagradili v takšni višini, kot je to mogoče. Poudariti je potrebno, da so tudi delavke in delavci tisti, ki prispevajo k poslovnim rezultatom podjetja ter da takšna nagrada vpliva na njihovo motivacijo in pripadnost podjetju," so navedli.

Prav se jim zdi, da so zaposleni tudi letos deležni izplačil za poslovno uspešnost, saj je veliko tudi takšnih zaposlenih, ki so ves čas epidemije prisotni na delovnih mestih in izpostavljeni dodatnim tveganjem.

"Naj spomnimo, da ovire za izplačilo dela plače za poslovno uspešnost ne predstavlja koriščenje pomoči iz naslova ukrepov, sprejetih z interventnimi ukrepi za zajezitev epidemije covida-19, kjer je določeno, da morajo poslovni subjekti vrniti prejeta sredstva finančne pomoči le v primeru izplačil nagrad poslovodstvu oz. dela plač za poslovno uspešnost poslovodstvu," so pojasnili.

Več preberite tukaj.

Sledite nam tudi na Facebooku, Twitterju in Instagramu.


< Na seznam
© Vse pravice pridržane 1997-2021 TSmedia, medijske vsebine in storitve, d.o.o