Novice

Računovodje že dolgo niso več le zapisovalci številk

Če je bilo računovodstvo nekoč le podporna dejavnost v podjetju, je zdaj aktiven dejavnik pri sprejemanju odločitev kateregakoli podjetnika ali vlagatelja.

Računovodje že dolgo niso več le zapisovalci številk

Obseg dela v računovodstvu se je s krizo še povečal z vodenjem najrazličnejših postopkov zoper podjetja, zato še toliko bolj velja, da je kvalificiran računovodja zaželen in iskan profil delavca. Od sodobnega računovodje se ne pričakuje več le obvladovanje lastnega strokovnega področja, temveč informirano reševanje davčnopravnih problematik in sposobnost svetovanja. Kontinuirano izobraževanje zaposlenih v računovodstvu je zato ključnega pomena.

Vso potrebno znanje na enem mestu
Inštitut za računovodstvo že od svojega začetka v letu 2006 zaposlenim v računovodski dejavnosti nudi ustrezno podporo pri poglabljanju strokovnih znanj, obravnavi aktualnih tem stroke, reševanju računovodskih in davčnih dilem ter konkretnih vprašanj – preko svojih izobraževanj, spletnega portala in mesečnika Unikum.

V šolskem letu 2015/2016 bo pod okriljem Inštituta zaživela že 10. izvedba Akademije IR - celoletnega celostnega izobraževanja za računovodje, ki se izvaja v obliki 9. mesečnih srečanj na štirih koncih Slovenije (Ljubljana, Kranj, Celje in Koper, z različnimi tematskimi področji, ki jih računovodja potrebuje pri svojem vsakdanjem delu, kot so davki, računovodstvo, pravo in kadri, pa tudi nekatere mehke veščine za ravnanje s strankami. Izobraževanje je v prvi vrsti namenjeno tistim, ki so na področju računovodstva že delali oziroma trenutno opravljajo ta poklic, predvsem v gospodarstvu, saj program poteka po načelu iz prakse za prakso.

Udeleženci Akademije IR poleg aktualnih in praktičnih mesečnih izobraževanj pridobijo tudi Akademijsko članstvo v Klubu IR, ki prinaša številne ugodnosti  pri drugih storitvah in izdelkih Inštituta za računovodstvo, ter možnost pridobitve naziva Računovodski strokovnjak IR.

Vabljeni k vpisu!


Za več informacij v zvezi z Akademijo IR in ostalimi izobraževanji Inštituta za računovodstvo  obiščite www.iracunovodstvo.eu, pišite na info@iracunovodstvo.eu ali pokličite na 01 360 20 28.