Novice

Poslovni rezultati Telekoma Slovenije za leto 2014

Kljub neugodnim objektivnim dejavnikom je lani Skupina Telekom Slovenije vendarle dosegla 756,5 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je preseglo poslovne načrte za omenjeno obdobje.

Poslovni rezultati Telekoma Slovenije za leto 2014

Slovenija in države, kjer posluje Skupina Telekom Slovenije, se v lanskem letu še vedno niso izvlekle iz krize, prihodki od mobilnih govornih storitev so zaradi vedno ugodnejših naročniških paketov z zakupljenimi količinami vedno nižji, lanski februarski žled in večkratne poplave so Telekomu Slovenije povzročile za 6,2 milijona evrov škode na infrastrukturi. Za nakup radijskih frekvenc so lani plačali 64,5 milijona evrov, še dobrega pol milijona evrov več pa so izplačali delničarjem za dividende, ugotavljajo pri slovenskem nacionalnem telekomunikacijskem operaterju.

Prihodki nad načrti

Kljub tem in drugim neugodnim objektivnim dejavnikom pa je lani Skupina Telekom Slovenije vendarle dosegla 756,5 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je preseglo poslovne načrte za omenjeno obdobje.

Čisti poslovni izid, ta je znašal 1,6 milijona evrov, pa je v veliki meri posledica enkratnih dogodkov, ki so kratkoročno sicer oklestili dobiček, dolgoročno pa po njihovem mnenju predstavljajo trden temelj za poslovanje in doseganje strateških ciljev ter ohranjanje konkurenčnosti v tekočem letu in še naprej. "Večino teh dogodkov smo načrtovali, vseh pa ne," je povedal predsednik uprave Telekoma Slovenije Rudolf Skobe in dodal, da bi brez nenačrtovanih enkratnih dogodkov lanski čisti poslovni izid presegel načrte.

Več o tem tukaj.