Novice

Philips bo odpustil še šest tisoč zaposlenih

Nizozemski proizvajalec medicinske opreme in izdelkov za osebno higieno Philips bo zaradi izgube v luči odpoklicev pokvarjenih respiratorjev po svetu odpustil še šest tisoč zaposlenih. Že oktobra lani so napovedali ukinitev štiri tisoč delovnih mest. Kot so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP danes sporočili iz družbe, so v zadnjem lanskem četrtletju vknjižili 105 milijonov evrov čiste izgube.

Philips bo odpustil še šest tisoč zaposlenih

Philips se že nekaj časa ubada z odpoklici pokvarjenih dihalnih naprav, zaradi katerih so bili uporabniki s spalno apnejo med spanjem izpostavljeni nevarnosti vdihavanja strupene pene. Kot so pojasnili v družbi, je veliko večino lanske izgube – v celotnem letu je dosegla 1,61 milijarde evrov – mogoče pripisati prav tem odpoklicem.

Zaradi afere so že oktobra lani napovedali ukinitev štiri tisoč delovnih mest. Kot so pojasnili danes, so dodatna odpuščanja "težka, a neizogibna". Izvedli jih bodo postopoma do leta 2025.

Privarčevana sredstva nameravajo nameniti za kritje stroškov sodnih postopkov v že vloženih tožbah uporabnikov in tožbah, ki jih še pričakujejo. Posebno pozornost nameravajo nameniti tudi povečanju nadzora kakovosti.

Več si lahko preberete tukaj.