Novice

Odločitev glede ponudbe za Telekom Slovenije bo padla do 10. junija

Britanski zasebni naložbeni sklad Cinven pričakuje odločitev SDH glede ponudbe za večinski delež v Telekomu Slovenije do 10. junija. K sodelovanju so povabili tudi Evropsko banko za obnovo in razvoj.

Odločitev glede ponudbe za Telekom Slovenije bo padla do 10. junija

V Cinvenu poudarjajo, da so zelo dober strateški vlagatelj za največjega slovenskega telekomunikacijskega operaterja. Cinven je do aprilskega izteka roka edini oddal zavezujočo ponudbo za okrog tričetrtinski delež v Telekomu Slovenije. Sledila so pogajanja, Cinven pa je nato izboljšano končno ponudbo podal 22. maja.

Zdaj pričakujejo, da bodo prodajalci - v imenu teh postopek prodaje vodi Slovenski državni holding (SDH - odločitev sprejeli do 10. junija. Cinvenova ponudba namreč velja do 10. junija, zaradi omejitev na strani svojih virov financiranja se Cinven po omenjenem datumu ne more zavezati k izpolnitvi ponudbe.

Cinvenova ponudba velja do 10. junija, zaradi omejitev na strani svojih virov financiranja pa se britanski naložbeni sklad po omenjenem datumu ne more zavezati k izpolnitvi ponudbe, so sporočili iz Cinvena.

Več o članku najdete tukaj.