Novice

Neuradno: znano je, kdaj boste lahko kupovali v ljubljanski Ikei

Prva Ikeina trgovina v Sloveniji bi se lahko po neuradnih informacijah časnika Delo odprla konec februarja. Zaradi negotove epidemiološke slike v švedskem pohištvenem velikanu ne želijo napovedovati točnega datuma odprtja, bi pa lahko konec februarja začeli vsaj s spletno prodajo izdelkov.

Neuradno: znano je, kdaj boste lahko kupovali v ljubljanski Ikei

"Razumemo, da slovenska javnost težko čaka na odločitev o odprtju prve Ikeine trgovine v Ljubljani. Vendar je varnost naših kupcev, zaposlenih in partnerjev v tem trenutku najpomembnejša. Več podrobnosti o načrtih za odprtje bomo sporočili takoj, ko bodo na voljo," so glede datuma odprtja trgovine iz Ikee odgovorili časniku Delo.

Težko pričakovano odprtje trgovine, ki je bilo napovedano že za lansko jesen, bo torej odvisno od epidemiološke slike in sproščanja vladnih ukrepov, ki omejujejo delovanje neživilskih trgovin.

Uvajanje 350 zaposlenih v delo

Iz Ikee so za Delo pojasnili, da se v delo uvaja 350 zaposlenih, ki zaključujejo ureditev 52 razstavnih prostorov znotraj trgovine in polnijo skladišče.

Dodajajo, da bo za spletno prodajo izdelkov skrbelo okoli sto zaposlenih v logistiki družbe. Poudarjajo, da se je od začetka prvega vala epidemije Ikeina prodaja prek spleta povečala za 60 odstotkov, kar predstavlja okoli 18 odstotkov celotne prodaje.

Kako bo videti ljubljanska Ikea?

Celoten objekt Ikee v ljubljanskem BTC obsega 34 tisoč kvadratnih metrov, v prvem nadstropju bo 52 opremljenih razstavnih prostorov in več kot 9.500 izdelkov. V Ikei bo tudi restavracija za 450 ljudi, ponujali pa bodo tradicionalne švedske in slovenske jedi.

Ljubljanska Ikea bo tudi ena najbolj trajnostno naravnanih. Na strehi bo 1.200 kvadratnih metrov zelenja, preostali prostor pa bodo prekrivali sončni kolektorji, ki bodo proizvedli 90 odstotkov potrebne energije za trgovino.

Geotermalno energijo bodo uporabljali za ogrevanje, deževnico pa za splakovanje stranišč in za zalivanje. Urejeno bo recikliranje 23 različnih vrst odpadkov in čiščenje odpadne vode s pametnim čistilnim sistemom.

Celoten projekt gradnje Ikee v Ljubljani je vreden okrog 90 milijonov evrov.

Več si lahko preberete tukaj.