Izberi dejavnost

Z vnosom "?", nekje v polju, se vam bodo prikazali le trenutno izbrani elementi.
Odstrani izbrano
TSMEDIA dejavnosti
SKD dejavnosti

Izberi pravni status

Z vnosom "?", nekje v polju, se vam bodo prikazali le trenutno izbrani elementi.
Odstrani izbrano
Seznam pravnih statusov
  • Bizi.si
  • Novice
  • Spodbujanje zaposlovanja brezposelnih na zelenih delovnih mestih
Novice

Spodbujanje zaposlovanja brezposelnih na zelenih delovnih mestih

Zelena delovna mesta so pomemben vidik trajnostnega razvoja, ki lahko prispeva tudi k spodbujanju aktivnosti brezposelnih. Prav zato je Zavod RS za zaposlovanje objavil javno povabilo delodajalcem za spodbujanje zaposlovanja na zelenih delovnih mestih.

Spodbujanje zaposlovanja brezposelnih na zelenih delovnih mestih

Povabilo je odprto do porabe sredstev, najdlje do 30. 6. 2021. Na voljo je skupaj 1,5 milijona EUR, ki jih zagotavlja Ministrstvo za okolje in prostor iz Sklada za podnebne spremembe. Predvidena je subvencionirana zaposlitev 190 brezposelnih iz vse Slovenije

Delodajalci, ki izpolnjujejo pogoje javnega povabila, za zaposlitev brezposelne osebe na zelenem delovnem mestu lahko prejemajo mesečno subvencijo 340 EUR. Izplačuje se lahko največ 24 mesecev. Delovno razmerje morajo skleniti za nedoločen čas. 

Na javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije, imajo vsaj enega zaposlenega v zadnjih treh mesecih ali so samozaposleni ter izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo. Ponudbo za subvencionirano zaposlitev na zelenih delovnih mestih oddajo elektronsko na našem portalu za delodajalce

Kandidirati ne morejo gospodarske družbe, ki so v 100-odstotni lasti Republike Slovenije, delodajalci, ki poslujejo v sektorju S.13 – Država, in delodajalci, ki poslujejo v sektorju S.15 – Nepridobitne institucionalne storitve gospodinjstvom, razen, če poslujejo kot društvo, združenje, ustanova, zavod ali mladinski svet.

Pogoji za kandidiranje in merila o tem, kaj sodi k zelenim delovnim mestom, so podrobneje opredeljeni v javnem povabilu. Pripravili smo ga v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor ter Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Zelena delovna mesta so pomemben vidik trajnostnega razvoja, saj lahko prispevajo k ciljem na področju podnebnih sprememb, ohranjanja narave in okolja ter posredno k aktivaciji brezposelnih. S spodbudami za zaposlitev na takšnih delovnih mestih želijo prispevati k ozelenitvi gospodarstva, okrepitvi prizadevanja za učinkovitejšo rabo energije in virov ter k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov.

Merila v javnem povabilu upoštevajo več različnih področij, ki oblikujejo široko opredelitev zelenega delovnega mesta. Upoštevani so poklici in dejavnost delodajalca, ki so kategorizirani glede na prispevek k trajnostnim praksam oziroma so opredeljeni glede na 'odtenek zelenosti'. Dodaten prispevek lahko delodajalec izkaže s pridobljenimi standardi in certifikati (npr. ISO 14 001, EMAS), med merili pa se presojajo tudi proizvodi in storitve delodajalca ter aktivnosti, ki so v skladu s podnebnimi in okoljskimi cilji.

► Preberite več o javnem povabilu.

Sledite nam tudi na Facebooku, Twitterju in Instagramu.


< Na seznam
© Vse pravice pridržane 1997-2021 TSmedia, medijske vsebine in storitve, d.o.o