Bizi svetuje

Katera podjetja imajo blokiran TRR in zakaj je pomembno spremljati blokade?

V negotovih časih še bolj pomembno, da spremljate, kaj se dogaja z vašimi (potencialnimi) strankami. Situacija v podjetjih se dnevno spreminja, zato priporočamo, da redno pregledujete stanje TRR, objave sodišč (stečaji, likvidacija, prisilna poravnava, izbris …) ter druge podatke, ki se pri podjetjih spreminjajo dnevno.

Katera podjetja imajo blokiran TRR in zakaj je pomembno spremljati blokade?

Na kartici vsakega posameznega podjetja na Biziju lahko na prvi strani, na kateri so združeni bistveni ključni podatki o podjetju, vidite trenutno stanje TRR-jev.

  • Zelena ključavnica pomeni odprti transakcijski račun
  • Rdeč krog z x-om pomeni blokiran transakcijski račun
  • Siv krog pomeni zaprt transakcijski račun

Primer 1:

original 5f8d7f611646c_stanje_TSS.jpg 

 

Primer 2:

 original 5f8d7f6032579_stanje_trr.jpg

 

S klikom na »Vsi TRR-ji« se odpre podstran, na kateri so podrobneje navedeni vsi TRR-ji ter podrobnosti (pri kateri banki je odprt, zaprt, blokiran račun).  

 original 5f8d7f5f8402f_Vsi_tRR_ji.jpg

 

Ima vaša stranka blokado računov ali jo je imela v preteklosti?

Občasne blokade transakcijskega računa kažejo na začasne težave v poslovanju in ne trajnejše nelikvidnosti ter s tem dolžnikove insolventnosti. Dlje časa trajajoče blokade računov pa nakazujejo na posebno previdnost pri poslovanju s takšnim podjetjem.

Blokade lahko preverite s klikom na »Blokade TRR« in takoj za vsako podjetje vidite, kateri TRR ima blokado, pri kateri banki, število blokad, obdobje blokade in število blokiranih dni.

 

original 5f8d7f5f60e1f_blokade.jpg

Na Biziju so blokade vidne od 30. 6. 2010 naprej.

 

Kaj pa pomeni rezervacija sredstev?

Dodan »R**« pri posameznem TRR-ju pomeni, da podjetje izkazuje pomanjkanje sredstev za poplačilo njegove obveznosti in ne izkazuje premoženjskega stanja ali plačilne sposobnosti tega imetnika transakcijskega računa. Če imetnik računa svojih obveznosti ne poravna v roku 3 dni, se rezervacija sredstev zavede kot blokada. Če pa sredstva poravna, se rezervacija sredstev izbriše.

original 5f8d7ffbbde1c_327866.rezervacija.png

 

Katera podjetja imajo trenutno blokirane račune?

Če želite videti, katera podjetja imajo trenutno blokirane račune:

  • lahko to vidite na karticah posameznih podjetij (in preverite sklopa »Stanje TRR« in »Blokade«)
  • lahko bazo podjetij z blokiranimi računi ustvarite z naprednim iskalnikom, v katerem označite poljubne kriterije, dodatno pa pri TRR-jih označite tudi polje »blokiran«. S klikom na Poišči podjetje se vam ustvari nabor podjetij, med katerimi lahko pregledujete podjetja z blokado računov.

original 5f8d7f5e5fb85_napredni_iskalnik_blokiran_racun.png

Dodatno priporočamo, da pri podjetjih spremljate tudi Aktualne objave, v katerih najdete naroke na sodiščih in objave sodišč.

O vseh dnevnih spremembah pri podjetjih vas lahko obvešča Bizi obveščevalec, ki vsak dan obvešča o vseh kritičnih dogodkih in drugih pomembnih spremembah pri izbranih podjetjih. Obvestila o spremembah vključujejo obveščanje o stanju transakcijskih računov (odprt, zaprt, blokiran), sodnih objavah, spremembah podatkov v Poslovnem registru Slovenije in finančni oceni.

 

Preverjajte podjetja s katerimi poslujete ali želite z njimi sodelovati ter se tako zavarujte pred tveganji neplačil.

Funkcionalnost preverjanja blokad je na voljo vsem polnim naročnikom na Bizi.

Še nimate polnega dostopa? Naročite ga lahko tukaj, lahko nam pišete tudi na info@bizi.si ali nas pokličete na 01 473 00 40. Naši prijazni svetovalci vam bodo z veseljem predstavili našega poslovnega asistenta.

Preberite tudi: