Bizi svetuje

Če v službi premalo pijete, ste manj produktivni

Ste vedeli, da so hidrirani delavci tudi bolj produktivni?

Če v službi premalo pijete, ste manj produktivni

Voda predstavlja 45–70 % telesne mase človeka. Ohranjanje ustrezne hidracije zaposlenih ima nešteto koristi za njihovo zdravje, ki ne nazadnje pomembno vpliva na uspešnost podjetja. Statistika kaže, da so dehidrirani delavci lahko manj produktivni.

In kaj še pravi statistika?

original 64e3218e51d35_UCINKI_DEHIDRACIJE_Bizi.jpg

Dehidriran delavec se hitreje počuti utrujenega

Dehidracija močno poslabša naše počutje in delovno storilnost. Že blaga dehidracija zmanjša kognitivne in mentalne funkcije, kar vpliva na zmanjšano kakovost dela, produktivnost, odločanje, pa tudi odnose v kolektivu.

Dehidriran delavec se hitreje počuti utrujenega, ima težave z osredotočanjem in reševanjem aktualnih problemov, nemalokrat ima težave s komunikacijo, ne spomni se besed, imen. Nemalokrat dehidriranim delavcem niha razpoloženje in pojavljajo se glavoboli. Če  se najdete med zapisanim, poskusite v svojo dnevno rutino dodati še rutino načrtovanega pitja tekočine, najbolje vode.

original 64e321c53e5c8_Ucinki_hidracije_Bizi_Tadeja_Jakus.jpg

 

Na Biziju dajemo velik poudarek nasvetnim vsebinam z različnih področjih, med drugim na področju zdravja zaposlenih. Zato smo k sodelovanju povabili dr. Tadejo Jakus iz Fakultete za vede o zdravju Univerze na Primorskem, ki bo z vami delila nasvete, kako poskrbeti za svoje zdravje tudi v službi. Naslednji ponedeljek ne spreglejte nasvetov, kaj storiti, če vas v službi boli glava in kako prepoznati znake blage dehidracije.