Novice

Slovenski kriptomilijonar pustil službo

Svetovno znana borza s kriptovalutami Bitstamp, ki sta jo pred devetimi leti ustanovila Nejc Kodrič in Damijan Merlak, nima več slovenskega vodstva. Kodrič je odstopil z mesta direktorja, v prihodnje bo imel pri Bitstampu bolj obrobno vlogo. Merlak je "slovensko" kriptoborzo sicer zapustil že pred dvema letoma in se skoraj v celoti posvetil projektom, ki niso povezani s kriptovalutami. 

Slovenski kriptomilijonar pustil službo

Nejc Kodrič je v četrtek na družbenem omrežju Twitter potrdil, da se poslavlja z mesta direktorja borze s kriptovalutami Bitstamp, ki ga je zasedal dolgih devet let.

Kodričev direktorski stolček pri Bitstampu bo prevzel Julian Sawyer, ki je pred tem delal za kriptoborzo Gemini. To sta ustanovila slavna ameriška dvojčka Winklevoss, ki sta najverjetneje najbolj znana po pravdanju z Markom Zuckerbergom o tem, kdo se je v resnici spomnil Facebooka.

Slovenski soustanovitelj Bitstampa sicer ostaja v podjetju, to je operativni sedež letos poleti iz Londona preselilo v Luksemburg, a ne v kateri od izvršnih vlog, temveč kot član uprave. 

Umaknil se je še drugi ustanovitelj

Že leta 2018 je Bitstamp sicer dokončno zapustil Damian Merlak, ki je kriptoborzo leta 2011 ustanovil skupaj s Kodričem.

Merlakovo slovo je sledilo prodaji Bitstampa belgijski investicijski družbi NXMH. Merlak se je nato posvetil izzivom s področja nepremičnin in energetike. Za Siol.net je pred kratkim tudi pojasnil, da s svetom kriptovalut danes skoraj nima več stika. 

"Bitstampovca" visoko na seznamu najbogatejših Slovencev

Ker sta zgodaj prepoznala potencial kriptovalut, se Kodrič in Merlak že nekaj let uvrščata v sam vrh seznama najbogatejših Slovencev.

Kodrič je bil s premoženjem v vrednosti 103 milijone evrov lani na 11. mestu, Merlak pa s 124 milijoni evrov na osmem. 

Več si lahko preberete tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024