Novice

Podjetniška zvezda 2023 je RLS Merilna tehnika

Naziv Delova podjetniška zvezda je letos prejelo podjetje RLS Merilna tehnika iz Komende, ki izdeluje senzorje pomika in zasuka za robotsko industrijo. Nagrado je vodstvu podjetja na današnji slovesnosti na Brdu pri Kranju izročila predsednica republike Nataša Pirc Musar. Posebno priznanje po izboru bralcev Dela je prejelo podjetje Roto.

Podjetniška zvezda 2023 je RLS Merilna tehnika

Zmagovalca sedmega izbora podjetniške zvezde je izbrala strokovna komisija pod vodstvom direktorja medijske hiše Delo Stojana Petriča. Kot je zapisala v utemeljitvi, RLS ustvarja okoli sto tisoč evrov dodane vrednosti na zaposlenega, kar je dvakrat več od povprečja slovenskega gospodarstva.

Visoko dodano vrednost dosegajo z inovativnimi in kompleksnimi izdelki. Približno 40 odstotkov njihovih zaposlenih namreč dela v razvoju in tehnologiji, poleg tega pri bazičnih raziskavah pogosto sodelujejo z univerzami in drugimi institucijami v Sloveniji in Evropski uniji. "Tudi zato so njihove rešitve produkti prihodnosti," so zapisali.

RLS, ki 95 odstotkov prihodkov ustvari na tujih trgih, zaposluje približno 270 ljudi. Podjetje je lani ustvarilo 43 milijonov evrov prihodkov, kar je za skoraj polovico več kot pred petimi leti. Čisti dobiček je dosegel 5,7 milijona evrov.

Nominiranci so bili še Caretronic, Chipolo, Docentric, Infomediji, Lumar, Roto, Status, Tenzor in ZZI. Letošnji izbor je bil sedmi zapored. Lani je naziv osvojilo podjetje Zebra BI, ki se ukvarja z razvojem informacijskih rešitev.

Več si lahko preberete tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024