Novice

Odpuščanja v kar petini nemških podjetij

Izbruh novega koronavirusa je v Nemčiji povzročil številna odpuščanja. Aprila je v povprečju odpuščalo 18 odstotkov podjetij, je pokazala raziskava münchenskega inštituta za gospodarske raziskave Ifo. Med večjimi zaposlovalci so najbolj množično odpuščala gostinska podjetja, delo so izgubili tudi številni v avtomobilski industriji.

Odpuščanja v kar petini nemških podjetij

Aprila je nekatere delavce odpustilo 58 odstotkov restavracij in podjetij za catering, 50 odstotkov hotelov in 43 odstotkov potovalnih agencij. V avtomobilski industriji je odpuščalo 39 odstotkov podjetij, so po navajanju STA sporočili iz Ifa. Presežke delavcev je imelo tudi 57 odstotkov kadrovskih agencij, 48 odstotkov proizvajalcev obutve in izdelkov iz usnja, 30 odstotkov tiskarn in 29 odstotkov proizvajalcev kovinskih izdelkov.


Najbolj varna delovna mesta v farmaciji

Najbolj varna so po drugi strani za zdaj delovna mesta v farmacevtski industriji, nepremičninskih  agencijah, gradbeništvu, kemični industriji ter dejavnostih, povezanih s pravom in davčnim svetovanjem, še piše STA. Med nemškimi zveznimi deželami je bilo odpuščanj največ v deželi Baden-Württemberg (22 odstotkov podjetij) in na Bavarskem (20 odstotkov), najmanj pa v deželah Porenje - Pfalško in Posarje (v obeh 11 odstotkov podjetij).


Ponekod bodo spet uvedli karanteno

Nemčijo je izbruh novega koronavirusa tako kot številne druge države močno prizadel. Nekatere lokalne oblasti so konec preteklega tedna sporočile, da bodo ponovno uvedle karantenske ukrepe, ker so se spet pojavila žarišča izbruha koronavirusa. Med drugim nameravajo kljub dovoljenju zvezne vlade zamakniti predvideno odprtje restavracij in podobnih lokalov, prebivalstvo pa bodo pozvali, naj omeji svoje stike, še poroča STA.

 

Več si lahko preberete tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024