Novice

Obseg dela od doma se je povečal

Proti koncu poletja se je začel zmanjševati delež odsotnih z dela, po drugi strani pa je bil nekoliko višji delež tistih, ki so delali od doma – tako tistih, ki so delali delno na lokaciji delodajalca in delno od doma, kot tistih, ki so delali od doma vse dni v tednu.

Obseg dela od doma se je povečal

Manj odsotnih z dela

Avgusta je bila z dela odsotna nekaj manj kot petina zaposlenih (19 %). To je bilo za 3 odstotne točke manj kot mesec prej. Nekoliko se je povečal delež zaposlenih, ki so delali od doma – za odstotno točko sta se zvišala deleža tistih, ki so delali delno na lokaciji delovnega mesta in delno od doma (na 8 %), ter tistih, ki so delo opravljali od doma vse dni v tednu (na 2 %).

original 6343e8409f98f_delo_od_doma__SURS.png

FOTO: SURS

 

Če upoštevamo le zaposlene, ki niso bili odsotni z dela, jih je na lokaciji delodajalca delalo vse dni v tednu 87 %, to je za 3 odstotne točke manj kot prejšnji mesec.

Več dela od doma

Avgusta je znova nekoliko zrasel delež zaposlenih, ki so delali od doma vsaj en dan v tednu. Takih zaposlenih je bilo 13 %, kar je za 3 odstotne točke več kot julija in enako kot pred poletjem (v maju).

V nasprotju s predhodnima poletnima mesecema je bil delež zaposlenih, ki so delali od doma najmanj en dan v tednu, znova višji med ženskami kot med moškimi. Avgusta je na ta način delalo 8 % zaposlenih moških, to je bilo za 2 odstotni točki manj kot mesec prej. Pri ženskah pa se je delež zvišal za 10 odstotnih točk, na 19 %. Gre za največjo razliko med spoloma, odkar spremljamo ta podatek.

Več omejevanja druženja v živo

Znova se je nekoliko povečal delež oseb, ki so zaradi širjenja covida-19 omejevale svoje druženje v živo. Takih je bilo 41 % oseb, to je bilo za 6 odstotnih točk več kot v juliju.

Več si lahko preberete tukaj.

VIR: SURS