Novice

Ne postanite žrtev spletne prevare

Digitalno poslovanje nam omogoča prihranek časa, enostavno nadzorovanje poslovanja, namesto nas opravi prenekatera opravila, ki bi jih drugače morali storiti ročno in nam omogoča dostop do pomembnih informacij. A hkrati na spletu puščamo tudi vse več zaupnih podatkov, kot so številke plačilnih kartic, spletna gesla in zaupne podatke. Vse več nakupov opravimo v spletnih trgovinah, nalagamo različne aplikacije za igranje igric in iščemo različne podatke na številnih spletnih straneh.

Ne postanite žrtev spletne prevare

Pri tem pa lahko enostavno postanemo žrtev spletne prevare, saj ponarejene zlonamerne spletne strani izgledajo čisto pristne. Se je tudi vam že zgodilo, da ste opravili spletni nakup na strani, ki v resnici ni obstajala? Ali pa prejeli sms, ki vas je vabil na obisk spletne strani, kjer bi lahko prišlo do kraje občutljivih podatkov? Tudi elektronska sporočila, ki izgledajo, kot da vam jih je poslal vaš nadrejeni, so lahko izjemno prepričljiva, z njihovim branjem pa bi lahko ogrozili poslovanje celega podjetja. Število spletnih prevar vsako leto narašča, zato je postala zaščita pred spletnimi prevarami nujen sopotnik vsakega podjetnika.

Z enostavno vključitvijo storitve Varen splet boste takoj po vklopu storitve poskrbeli za varnost vas in vaših zaposlenih tako na namiznih računalnikih kot tudi mobilnih napravah.

Kako deluje storitev Varen splet?

Če na svoj e – naslov ali sporočilo na mobitelu prejmete sporočilo, ki se vam zdi prijateljsko in v vas ne vzbuja dvomov, vendar jo storitev Varen splet prepozna kot zlonamerno, boste o tem nemudoma obveščeni.

original 61a763dc9d502_varen_splet_2_1_800.jpg

S storitvijo lahko onemogočite dostop do nekaterih vsebin tudi vašim zaposlenim. Zagotovo si ne želite, da bi vaši sodelavci svoj čas namenjali obisku spletnih strani za odrasle ali kakšnim drugim neželenim vsebinam, ki vsebujejo na primer nasilje?

Izberete lahko tudi določene spletne strani, za katere ne želite, da bi jih zaposleni obiskovali in z enim klikom onemogočite njihov ogled.

Storitev vas ščiti tudi pred tem, da bi na svoj računalnik ali telefon prenesli škodljivi program, ki vsebuje viruse, in nasedli spletni prevari.

original 61a7640138a5d_varen_splet2_2_800.jpg

Za aktivacijo ne potrebujete nobene dodatne opreme, temveč jo lahko enostavno vključite prek portala moj.telekom.si ali na prodajnih mestih Telekoma Slovenije. Zaščito mobilne naprave pa lahko vključite enostavno s poslanim SMS-sporočilom VAREN SPLET na 1918.