Novice

Na trg prihaja lesena igrača, ki jo je zasnoval legendarni slovenski oblikovalec

Na trg prihaja didaktična lesena igrača Konstrukta, ki jo je leta 1976 zasnoval oblikovalec Niko Kralj. Oblikovalec je leta 1952 oblikoval tudi stol Rex, enega najbolj znanih izdelkov slovenskega industrijskega oblikovanja. 

Na trg prihaja lesena igrača, ki jo je zasnoval legendarni slovenski oblikovalec

Igrača Konstrukta je nastala kot plod sodelovanja Natalije Lapajne, kustosinje Muzeja za arhitekturo in oblikovanje (MAO) in pobudnice projekta, Kraljeve hčerke Veronike Kralj, Mete Kamšek, ustanoviteljice zadruge Festival lesa iz Kočevja, in obrtnikov kočevsko-ribniškega območja ter ob razvojni podpori Centra za kreativnost (CzK) pod okriljem MAO.

Konstrukta je preprosta, a domišljena, trpežna in pristna lesena didaktična igrača za vse generacije. Predstavlja Kraljev odnos do sveta, tega pa z njo spoznavamo v brezkončnih različicah in niansah, ki so prijazne in tople. Posameznikova igra z lesom, tem edinstvenim naravnim materialom, sprošča našo ustvarjalnost in domišljijo.Skupinsko sestavljanje različnih oblik in figur pa gradi funkcionalno in empatično skupnost, saj spodbuja sodelovanje in živahno izmenjevanje zamisli, so zapisali v sporočilu za javnost. 

Več si lahko preberete tukaj.

Tudi maja manj brezposelnih
06. junij, 2024