Novice

Epidemija je vplivala: tega skoraj ne morete dobiti

Bazeni kot kolesa: lani prodali vse, kar so naročili.

Epidemija je vplivala: tega skoraj ne morete dobiti

Lansko posebno koronsko poletje se je poznalo v velik skoku povpraševanja po bazenih. Trgovci so podobno kot prodajalci koles prodali vse, kar so imeli v trgovinah. Nekateri tudi letos opažajo izjemno povpraševanje.

Pred tedni smo pisali o izjemnem zanimanju Slovencev za nakup kolesa, podobno pa tudi pri nakupih montažnih bazenov. Epidemija koronavirusa je vplivala na želje ljudi. Številni so se za bazene odločali zaradi negotovih razmer glede potovanj in dopustovanj, številni pa so proste dneve preživeli na domačem vrtu.

Lani so pri spletnem trgovcu Mimovrste beležili petkrat večjo prodajo kot leta 2019, letos pa v primerjavi z istim obdobjem lani, večja za polovico.

"Letos beležimo celo višje povpraševanje po bazenih, čeprav je bilo že preteklo leto rekordno," odgovarjajo pri največjem spletnem trgovcu pri nas, ki je v lasti Čehov.

Pri Mimovrste razloge za večje povpraševanje, tako kot lani, vidijo v epidemiji. "Številni kupci so še vedno previdni zaradi epidemije covid-19 in številni verjetno še ne vedo, kje bodo preživljali poletne počitnice. Hkrati pa želijo sebi in svojim družinam omogočiti brezskrbno vodno zabavo na domačem vrtu," odgovarjajo.

Več si lahko preberete tukaj.

 

Povprečna cena se giblje med 300 in 400 evri, kupci pa se največkrat odločajo za bazene, ki imajo priložen še osnovni set, kot sta črpalka za filtracijo in lestev.