Novice

Cinkarna Celje lani ob primerljivih prihodkih s padcem dobička

Cinkarna Celje je lani ustvarila 172,4 milijona evrov prihodkov, kar je približno toliko kot leta 2019.

Cinkarna Celje lani ob primerljivih prihodkih s padcem dobička

Cinkarna Celje je lani ustvarila 172,4 milijona evrov prihodkov, kar je približno toliko kot leta 2019. Čisti dobiček se je ustavil pri 18,95 milijona evrov, kar je 12 odstotkov manj kot leto prej, a 34 odstotkov nad pričakovanji družbe, izhaja iz nerevidiranega poslovnega poročila, ki ga je družba objavila na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Kot so pojasnili v Cinkarni, so takšno raven prihodkov uspeli doseči kljub nižjim povprečnim prodajnim cenam pigmenta. Donosnost lastniškega kapitala je dosegla 12,5 odstotka in za 3,1 odstotne točke presegla načrtovano donosnost za leto 2020, navaja STA.

Čisti poslovni izid nižji kot v letu 2019, a nad pričakovanji

"Na račun učinkovitega upravljanja stroškov, prestavitve remonta v leto 2021, podaljšanja proizvodnega leta in visokega povpraševanja v zadnjem četrtletju, ki ga tradicionalno zaznamuje nizka aktivnost naših kupcev, smo presegli načrtovan poslovni izid. Čisti poslovni izid je sicer za 12 odstotkov nižji kot v letu 2019, a je v luči razmer, ki so čez leto prevladovale, nad načrti in pričakovanji," so zapisali po poročanju STA.

 

Več si lahko preberete tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024