Novice

Ali se splača vlagati v kriptovalute?

Umetna inteligenca odgovarja.

Ali se splača vlagati v kriptovalute?

Umetno inteligenco oziroma odprtokodni sistem za obdelavo naravnega jezika GPT-3, za katerim stoji ameriško podjetje OpenAI, so novinarji povprašali, kam naj vložijo svoj denar.

GPT-3 je eden izmed glavnih produktov podjetja OpenAI, ki želi zmožnosti umetne inteligence približati ljudem in podjetjem. Danes GPT-3 za različne namene uporablja več kot 300 podjetij po vsem svetu, večinoma za avtomatično pisanje tekstov. Tako GPT-3 v povprečju napiše 4,5 milijarde besed na dan in po mnenju številnih so besedila že tako dobro napisana, da jih je težko ločiti od človeškega dela. Seveda to velja le za angleški jezik. Da bi trditve znanstvenikov preverili v praksi, so novinarji portala Marketwatch GPT-3 prosili za finančne nasvete.

 

Ali se splača vlagati v kriptovalute?

"Zaradi rastoče priljubljenosti kriptovalut je na trgu več sto različnih kovancev. Vendar pa kljub temu, da je zelo mikavno vlagati v valuto, ki ravno eksponentno raste ali pa je po mnenju številnih podcenjena, le redke kriptovalute res ponujajo dobre priložnosti za naložbo," je novinarje takoj opozoril GPT-3.

"Trg kriptovalut je neverjetno volatilen in tvegan, zato je pomembno, da se poglobite v tehnologijo in druge podrobnosti v zvezi s kriptokovancem, v katerega želite vlagati. Tržna kapitalizacija kriptovalute ni indikator njene vrednosti, zato, če že boste trgovali, vzemite vse skupaj, kot da stavite na konjskih dirkah," je nadaljeval GPT-3, ki pa je novinarjem svetoval, naj pogledajo predvsem te kripotvalute: bitcoin, ether, monero in litecoin.

 

Več si lahko preberet tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024