Novice

Zakaj potrebujete nov pisarniški stol?

V času, ko nas je pandemija spodbudila, da svoje delo prilagodimo trenutnim globalnim zdravstvenim razmeram in ga posledično iz pisarn preselimo v domače okolje.

Zakaj potrebujete nov pisarniški stol?

Delo na domu seveda globalno gledano ni posebna novost, v številnih modernih ekonomijah je to že dodobra ustaljen model. A slovenska tradicija prezentizma je do prihoda novega koronavirusa večinoma velevala delo v pisarnah, kjer smo lahko s kolegi spili kavo ali pa se prismehnili neposrečenim šalam sodelavcev. Zaradi zdravstvenih razmer pa smo bili tudi v Sloveniji prisiljeni nekoliko modificirati svoje delovne navade. Vsi dobro vemo, da smo se čez noč znašli na spletnih platformah za delo na domu.

Ampak razmere na domu seveda, vsaj za večino, niso bile primerljive z razmerami, ki jih omogoča delodajalec v pisarnah. Le pomislite kako je opremljena povprečna pisarna? Pisalna miza, računalnik, zaslon, omare, telefon, drugi pisarniški material in vsekakor še pisarniški stol. Pisarniški stoli predstavljajo ključen element dobrega počutja na delovnem mestu. Vsi verjetno dobro vemo kako zelo velike bolečine povzroči že kratkotrajna nepravilna drža. V kolikor imamo hrbtenico v napačnem oziroma nepravilnem položaju dalj časa, pa so posledice in bolečine mnogo hujše in večje. Zato je še kako pomembno, da si vsaj med svojim delovnikom zagotovite udoben pisarniški stol, ki vam ne bo povzročal nepotrebnih bolečin.

Ampak vsi se še kako dobro zavedamo, da se količina dela v zadnjih letih močno povečuje. To pa logično podaljša tudi naše delavnike. Urnik sedenja se posledično podaljša in v kolikor lahko delate na domu je nujno, da si izberete udoben in ergonomsko primeren pisarniški stol. Le tak stol vam zagotavlja, da vam ob pravilni uporabi, ne bo povzročal hudih bolečin v predelu križa in ledvic. Ključno vprašanje zato ni več zakaj potrebujete nov pisarniški stol, ampak je sledeče: kako naj si izberem kakovosten pisarniški stol?

Pred nakupom je pomembno preveriti ponudbo. Mi smo za vas pripravili nekaj uporabnih nasvetov, ki vam bodo olajšali proces izbire novega pisarniškega stola. Najpomembnejši nasvet, ki pa se ne nanaša le na pisarniške stole, je ta, da morate ustrezno skrbeti za svoje zdravje. V primeru izbire pisarniških stolov to pomeni, da enostavno morate izbrati ergonomsko oblikovan stol. Ti namreč zmanjšujejo pritisk in obremenitev hrbtenice, poleg tega pa skrbijo tudi za primeren obtok v nogah. Izbira ergonomskega stola torej predstavlja nujno rešitev za vse, ki vam ni vseeno za zdravje in dobrobit.

V vsakem primeru pa je dobro, da izberete pisarniški stol za domačo pisarno, ki ga bodo lahko uporabljali vsi družinski člani. Le zakaj bi kupili pisarniški stol zgolj za čas vašega delovnika. Mar ne bi bilo idealno, da bi ta stol lahko uporabljali še vaši otroci med igranjem videoiger ali pa vaš partner med opravljanjem svojega hobija, kot sta na primer numizmatika ali pa fotografija. To lahko zares predstavlja dobitno kombinacijo za vse člane družine, ne glede na delo, vlogo ali poklic,ki ga opravljajo.

Pomembno lastnost pisarniških stolov predstavlja materail iz katerega so le-ti narejeni. Vsi vemo kako zelo so lahko neudobni določeni stoli. Ni hujšega občutka, kot da še nekaj ur po sedenju čutite medenične kosti in bolečino v trtici. Dobro oblazinjen pisarniški stol je nujen za dobro počutje, ampak pozor. Bistvene razlike so prisotne med materiali. Na določenih tipih blaga se boste nemudoma preznojili, kar seveda ne pripomore k vaši samozavesti in kazi vašo profesionalno držo. Zato izberite lahke in naravne materiale, saj so prav umetne snovi tiste, ki telesu in oblekam preprečujejo normalno dihanje.

V vsakem primeru pa je preverjeno, da svojo izbiro novega pisarniškega stola opravite na spletnem mestu ceneje.si. Tam ne boste našli le izjemno široke ponudbe najboljših pisarniških stolov, pač pa tudi najboljšo ceno. Odlične ponudbe že čakajo na vas, z uporabo filtrov pa lahko svoj nabor še dodatno omejite in v hipu najdete idealen pisarniški stol, ki ga nujno potrebujete.