Novice

Velikanski projekt Amazona blizu slovenske meje

V kraju Premstätten južno od avstrijskega Gradca bo zrasel nov distribucijski center ameriškega spletnega trgovca Amazon. Gradbišče bosta prihodnjo sredo uradno odprla župan Premstättna Matthias Pokorn in regionalna vodja družbe Amazon Logistics Miriam Enzi.

Velikanski projekt Amazona blizu slovenske meje

Amazonov projekt vključuje tudi parkirno hišo s 671 parkirnimi mesti. Investicijo je sprva načrtoval v graški soseski Liebenau, zaprosil je tudi za ustrezna dovoljenja mestnih oblasti. Vendar so se uprli prebivalci, ki jih je bilo strah povečanega prometa številnih tovornih vozil. Amazon je ob dodatnih zahtevah po okoljski presoji svoje načrte opustil in začel iskati novo lokacijo.

Našel jo je v Premstättnu. Že nekaj časa se je ugibalo, da bi lahko bil novi center zgrajen na zemljišču v bližini tovarne baterij Samsunga in Magirus Lohrja.

Glavni gradbinec bo podjetje VGP, ki bo podrobnosti skupaj z županom Pokornom in predstavnico Amazona Logistics predstavil prihodnji teden. Je pa že jasno, da nameravajo investicijo zaključiti novembra 2023.

Več si lahko preberete tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024