Novice

Tibor Šimonka je novi predsednik GZS

Novi predsednik Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je postal Tibor Šimonka iz Slovenske industrije jekla (SIJ).

Tibor Šimonka je novi predsednik GZS

Novi predsednik Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je postal Tibor Šimonka iz Slovenske industrije jekla (SIJ). Prizadeval si bo, da bo GZS globalna, zelena in sodobna.

Tibor Šimonka je v predstavitvi članom skupščine GZS dejal, da želi na temelju 170-letne tradicije zbornice in večstoletne tradicije jeklarstva, znanja, izkušenj ter vpetosti v slovenski in mednarodni gospodarski prostor graditi gospodarsko zbornico prihodnosti.

Skupna prizadevanja bodo še naprej temeljila na programu Slovenija 5.0 ter razvojnem partnerstvu. Kot ključne usmeritve je med drugim navedel zeleni prehod, podporo digitalizaciji, inovativnosti, raziskavam in razvoju, pomoč članom pri črpanju finančnih sredstev, internacionalizacijo ter karierni razvoj zaposlenih.

Med kratkoročnimi prioritetami je izpostavil naslednji paket interventne zakonodaje in pomoči gospodarstvu pri premagovanju gospodarskih posledic epidemije covid-19, ukrepe za ponovni zagon gospodarstva po epidemiji, investicijsko platformo (črpanje EU sredstev), vlaganja v RR ter debirokratizacijo. Za razvojno kapice ocenjuje, da ni vprašanje, ali jo potrebujemo, temveč, kdaj bo uvedena.

Več si lahko preberete tukaj.