Izberi dejavnost

Z vnosom "?", nekje v polju, se vam bodo prikazali le trenutno izbrani elementi.
Odstrani izbrano
TSMEDIA dejavnosti
SKD dejavnosti

Izberi pravni status

Z vnosom "?", nekje v polju, se vam bodo prikazali le trenutno izbrani elementi.
Odstrani izbrano
Seznam pravnih statusov
Novice

Prvi nadzornik Darsa je Pavle Hevka


Prvi nadzornik Darsa je Pavle Hevka

Nadzorni svet Darsa je na ponedeljkovi seji za predsednika imenoval Pavla Hevko, ki je sicer zaposlen na DRI. Njegov namestnik bo Robert Rožič, od nedavnega tudi član nadzornega sveta projektnega podjetja 2TDK. Nadzorniki v nasprotju s pričakovanji nekaterih medijev na prvi seji niso posegali v sestavo uprave, piše STA.

Devetčlanski nadzorni svet Darsa se je v ponedeljek sestal na prvi seji, v medijih pa so se pred tem pojavljala ugibanja, ali bodo nadzorniki s položaja razrešili predsednika uprave Tomaža Vidica oz. da naj bi ta s položaja odšel sporazumno, piše STA.

Vidic je vodenje Darsa kot vršilec dolžnosti prevzel januarja 2016, nato so mu nadzorniki aprila podelili poln petletni mandat. Na čelu Darsa je nasledil Matjaža Kneza, ki so ga nadzorniki pod vodstvom Marjana Mačkoška skupaj s članom uprave Francem Skokom januarja zaradi hujših kršitev obveznosti razrešili.

Med Vidičevimi nasledniki se je največkrat omenjalo podpredsednika NSi Valentina Hajdinjaka, ki naj bi bil sicer, kot je danes spomnil časnik Dnevnik, prva izbira NSi za vodenje infrastrukturnega ministrstva, a je takrat ponudbo zavrnil, vodenje ministrstva pa je prevzel Jernej Vrtovec, še piše STA.

Več preberite tukaj.


< Na seznam
© Vse pravice pridržane 1997-2020 TSmedia, medijske vsebine in storitve, d.o.o