Novice

Poskrbite za zaščito pred spletnimi napadi

Ste varni pred spletnimi napadi? Vključite rešitev Varen splet za napredno zaščito internetnega omrežja ter fiksnih in mobilnih naprav.

Poskrbite za zaščito pred spletnimi napadi

Ste varni pred spletnimi napadi? Vključite rešitev Varen splet za napredno zaščito internetnega omrežja ter fiksnih in mobilnih naprav.

Z razvojem digitalne družbe se vedno več posla opravi na spletu, sočasno pa se razvija tudi spletni kriminal, ki to izkorišča in aktivno išče varnostne pomanjkljivosti. Spletni napadi so čedalje pogostejši in obenem vse drznejši, tako da lahko povzročijo veliko finančno škodo. Kar 13,67 % mobilnih naprav in alarmnih 42,15 % fiksnih naprav je letos julija doživelo varnostni incident, ki jih je Varen splet uspešno preprečil. To pomeni vsak poskus ali dejanski nepooblaščeni dostop do vašega mobitela ali računalnika z namenom uporabe, razkritja, spreminjanja ali uničenja informacij, ki jih hranite na njih, vključno z osebnimi, finančnimi in drugimi zaupnimi podatki. Pri uporabnikih storitve Varen splet Telekoma Slovenije opažamo, da se varnostni incidenti povečujejo iz meseca v mesec (julija je storitev preprečila dvakrat toliko incidentov kot junija, število napadenih naprav se je pri tem povečalo za 55 %).

Skrb za varnost na internetu je pomembna za podjetja in tudi za zasebnike, ki ne bi radi doživeli neprijetnosti ob izpraznjeni denarnici ali zlorabi zaupnih podatkov. Če je v velikih podjetjih za varnost večinoma dobro poskrbljeno, pa ste mali podjetniki velikokrat prepuščeni sami sebi. Zato so v Telekomu Slovenije poskrbeli za vašo takojšnjo zaščito s storitvijo Varen splet, ki vas zaščiti pred spletnimi prevarami.

Najpogostejša oblika spletnih napadov je zlonamerna uporaba ukradenih informacij

Do kraje podatkov lahko prihaja na različne načine, eden od njih je uporaba e-naslovov, SMS-sporočil ali aplikacij, ki vsebujejo povezavo na zlonamerne spletne strani.

Napadalci lahko ponaredijo tudi e-sporočila, da so videti, kot da jih je poslal vaš nadrejeni. Da bi prebrali sporočilo, morate vpisati geslo, pri tem pa napadalcem nehote omogočite dostop do podatkov o vaši organizaciji, ki jo nameravajo napasti.

original 619b9bf16b167_spletni_napadi_800_02.jpg

Čedalje večja je tudi neustavljiva želja po kriminalnem pridobivanju kriptovalut. Spletni kriminalci so od leta 2018 do pred nekaj tedni zaslužili milijone dolarjev tako, da so uporabili okužene naprave za rudarjenje. Z nalaganjem igric na različne naprave lahko odprete vrata virusom, ki onesposobijo vse protivirusne sisteme in vašo napravo uporabijo za rudarjenje.


Tudi najbolj pazljivim se lahko zgodi, da opravijo spletni nakup ali obiščejo spletno banko prek ponarejene spletne strani.


Storitev Varen splet prepozna škodljive spletne strani in lažne banke, prepreči nalaganje okuženih programov ter uporabnika zaščiti pred spletnim ribarjenjem (t. i. phishing napadi), kot so kraje številk kreditnih kartic, identitete in občutljivih gesel ipd.

original 619b9cdc2626e_spletni_napadi_03.jpg

Kako aktivirati storitev Varen splet


Podjetja lahko s storitvijo Varen splet učinkovito zaščitite svoje zaposlene pri delu v pisarni, doma ali na poti že od 0,81 EUR na mesec brez DDV. Za uporabo storitve vam ni treba nalagati nobenih dodatnih aplikacij. Vaše naprave zaščiti takoj po vklopu.


Storitev Varen splet lahko preprosto aktivirate na portalu moj.telekom.si ali na prodajnih mestih Telekoma Slovenije. Zaščito mobilne naprave pa lahko vključite s poslanim SMS-sporočilom VAREN SPLET na 1918.


Več o storitvi varen splet na: http://ts.si/soho-varen-splet

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024