Novice

Po skoraj 20 letih konec gradbišča v središču prestolnice?

Zakaj gradbišče na Čopovi 9 v Ljubljani že več let miruje?

Po skoraj 20 letih konec gradbišča v središču prestolnice?

Na gradbišču, kjer stoji nedokončan objekt Devetka, ob Knafljevem prehodu v središču Ljubljane, naj bi se po dolgih letih samevanja vendarle nadaljevala dela.

Knafljev prehod v središču Ljubljane, tik ob Čopovi ulici in mesto številnih druženj, ima že dve desetletji veliko črno luknjo. Gre za zapuščeno gradbišče in nedokončano stavbo Devetka. Dokončanje projekta so zaustavili nesoglasja zaradi številnih zemljišč, kriza in druge težave različnih vlagateljev, vendar naj bi ta projekt zdaj dočakal srečen konec.

"Po vseh teh letih 'zapletov in razpletov' so stranke nepravdnega postopka oziroma solastniki do te mere zbližali stališča, da je utemeljeno pričakovati sklenitev zunajsodnega dogovora ali sodne poravnave v najkrajšem mogočem času," je za Dnevnik dejala znana ljubljanska odvetnica Carmen Dobnik, ki je lastnica podjetja Nova devetka.

Ob tem Dnevnik še poroča, da naj bi bil projekt vreden 18 milijonov evrov, vendar bi lahko bila končna cena še višja, saj je predvidena še garažna hiša, katere izvedba bi bila zahtevnejša.

 

Več si preberite tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024