Novice

Petrol z nakupom Croduxa naredil zgodovinski korak

Združeno podjetje bo drugi največji ponudnik proizvodov iz nafte na Hrvaškem.

Petrol z nakupom Croduxa naredil zgodovinski korak

Petrol je z nakupom hrvaške družbe Crodux izvedla največje enkratno povečanje prodajnih mest v svoji celotni zgodovini. Petrol je po izpolnitvi odložnih pogojev zaključil nakup 100-odstotnega poslovnega deleža v družbi Crodux Derivati Dva. Nakupna cena za 100-odstotni poslovni delež znaša 191,7 milijona evrov.

Poleg tega bo Petrol prevzel tudi neto finančni dolg do bank v višini 19,2 milijona evrov. Nakup in refinanciranje prevzetih dolgov je financiran z mednarodnim sindiciranim posojilom v višini 200 milijonov evrov, ki ga je organizirala NLB skupaj s Privredno Banko Zagreb.

Skupina Petrol s tem utrjuje položaj drugega največjega ponudnika proizvodov iz nafte na Hrvaškem. S skupno 204 prodajnimi mesti bo tržni delež skupine Petrol na Hrvaškem zrasel s 13 na 23 odstotkov.

Petrol s prevzemom do 93 bencinskih servisov

Prevzem Croduxa je največja akvizicija Petrola v zadnjih desetih letih in pomeni največje enkratno povečanje prodajnih mest v celotni zgodovini skupine Petrol. S tem prevzemom je skupina Petrol pridobila 93 bencinskih servisov. S skupno 204 prodajnimi mesti bo tržni delež skupine Petrol na Hrvaškem zrasel za deset odstotnih točk.

Več si lahko preberete tukaj.