Novice

Furs spodbuja elektronsko oddajanje vlog in obrazcev

Finančna uprava RS je z namenom omejitve širjenja koronavirusa do preklica uvedla številne ukrepe poslovanja z davčnimi zavezanci. Državljane poziva, da vloge, ugovore, pritožbe in druge obrazce v čim večji možni meri oddajo po elektronski poti - preko eDavkov ali mobilne aplikacije, kjer je to mogoče.

Furs spodbuja elektronsko oddajanje vlog in obrazcev

FURS do preklica uvaja številne ukrepe poslovanja z davčnimi zavezanci, ki so podrobneje predstavljeni v nadaljevanju.

  • Vloge, ugovore, pritožbe in druge obrazce v čim večji možni meri oddajte po elektronski poti – preko eDavkov ali mobilne aplikacije, kjer je to mogoče. Posamezna vprašanja lahko posredujete tudi preko elektronske pošte na elektronske naslove pristojnih uradov, ki so objavljeni na spletni strani FURS. 
  • Posamezne vloge in obrazce je mogoče odložiti tudi v predalnik pred vhodom v prostore finančnih uradov ali poslati po pošti.
  • Le v kolikor morate nujno oddati kakšno dokumentacijo osebno (originali pogodb, notarskih zapisov…), jo lahko vložite v vložišču na sedežu finančnega urada, ob tem da v stavbo VSTOPATE POSAMEZNO in uslužbencu na vhodu obrazložite nujnost osebne predložitve.
  • Če je za vodenje posameznega davčnega ali carinskega postopka nujen kontakt z uslužbencem Finančne uprave pokličite na telefonsko številko centrale finančnega urada. Objavljene so na spletni strani FURS.
  • Za splošne informacije z davčnega ali carinskega področja pokličite na prej navedene številke telefonskih central finančnih uradov ali na eno od številk naših kontaktnih centrov:

08 200 1001 – za vprašanja s področja davkov fizičnih oseb

08 200 1002 – za vprašanja s področja DDV in davčnih blagajn

08 200 1003 – za vprašanja s področja davkov poslovnih subjektov

08 209 0000 – za vprašanja povezana s prejetim opominom.

Finančna uprava bo do nadaljnjega papirno dokumentacijo odpošiljala samo po pošti in osebni prevzem na finančnih uradih ne bo mogoč.

Za več informacij kliknite tukaj.