Novice

Alpina: kaj razkrivajo dokumenti o državni prodaji pod mizo

Leto dni po protestih, na katerih so zaposleni v Alpini in prebivalci Žirov zahtevali odstop tedanjega vodstva in odhod dragih nemških svetovalcev, so razmere v tovarni obutve povsem drugačne. Poslovanje Alpine se izboljšuje, Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB pa že razmišlja o njeni prodaji. Dokumenti, ki jih objavljamo danes, dodatno osvetljujejo dogajanje, ki je družbo pomagalo pripeljati na rob stečaja.

Alpina: kaj razkrivajo dokumenti o državni prodaji pod mizo

Po burni lanski pomladi je v Žireh mogoče čutiti mir in optimizem. Čeprav je družba Alpina lani še vedno poslovala bistveno slabše od prvotnih pričakovanj, ji je šlo že v drugi polovici leta precej bolje. Alpina danes redno odplačuje obveznosti iz prisilne poravnave, ki so jo pred dvema letoma potrdili upniki.

Na Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB, lastnici Alpine, tako po naših informacijah že razmišljajo o njeni prodaji. V zadnjih mesecih naj bi zanimanje za nakup Alpine izrazilo več potencialnih kupcev. Kdaj naj bi se začel postopek prodaje, ni znano. Teh informacij namreč na DUTB, ki je v zadnjih dveh letih Alpini za tekočo likvidnost posodila približno devet milijonov evrov, niso hoteli komentirati.

Več preberite tukaj.