Novice

Velika sprememba na lestvici najbogatejših Zemljanov

Ustanovitelj Tesle Elon Musk je na lestvici najbogatejših Zemljanov prehitel ustanovitelja Microsofta Billa Gatesa in postal drugi najbogatejši človek na svetu. 49-letni Musk, ki je januarja na omenjeni lestvici zasedal 35. mesto, je letos svoje premoženje povečal za 100,3 milijard ameriških dolarjev, kar ni uspelo nikomur drugemu na Bloombergovi lestvici 500 najbogatejših Zemljanov.

Velika sprememba na lestvici najbogatejših Zemljanov

Po poročanju tujih medijev je neto vrednost premoženja Elona Muska poskočila še za 7,2 in tako dosegla 127,9 milijarde ameriških dolarjev. Na lestvici 500 najbogatejših Zemljanov pred njim ostaja ustanovitelj Amazona Jeff Bezos, čigar premoženje je ocenjeno na 182 milijard ameriških dolarjev.

Januarja letos je bil šele 35. najbogatejši Zemljan

Musk je še januarja letos na prej omenjeni lestvici zasedal 35. mesto, njegov vzpon pa gre pripisati razvoju Tesle, katere tržna vrednost trenutno znaša okoli 500 milijard ameriških dolarjev. Prav delnice Tesle namreč predstavljajo okoli tri četrtine neto vrednosti Muskovega premoženja, poročajo tuji mediji.

Ustanovitelj Tesle je z drugega mesta najbogatejših ljudi na svetu izrinil ustanovitelja Microsofta in filantropa Billa Gatesa, čigar premoženje je trenutno ocenjeno na 127,7 milijarde ameriških dolarjev. Že drugič v zadnjih osmih letih se je tako zgodilo, da je Gates izpadel iz dvojice najbogatejših posameznikov na planetu.

Najbogatejši so med pandemijo postali še bolj bogati

Gates je sicer od leta 2006 svoji fundaciji daroval že 27 milijard ameriških dolarjev, letos pa je veliko denarja porabil tudi za raziskave v povezavi z razvojem cepiva proti bolezni covid-19. Na spletu se je celo zapletel v manjši spor z Muskom, ko je ta podvomil o podatkih o pandemiji novega koronavirusa in teste na novi koronavirus označil za lažne oziroma ponarejene.

Pri agenciji Bloomberg News poudarjajo, da je 500 najbogatejših Zemljanov od začetka leta 2020, ki sta ga zaznamovala pandemija novega koronavirusa in s tem povezane težave v gospodarstvu, skupaj pridobilo za 23 odstotkov ali 1,3 trilijona ameriških dolarjev premoženja.

Več si lahko preberete tukaj.