Novice

Slovenski startup leta je podjetje FLIQA

Na izboru Slovenski startup leta je slavilo podjetje FLIQA, ki razvija dva produkta s področja odprtega bančništva in s pomočjo partnerjev ponuja dostop do velikega števila evropskih bank. Podjetje uspešno nastopa na trgu in sklepa strateška partnerstva z uveljavljenimi podjetji iz panoge.

Slovenski startup leta je podjetje FLIQA

Prva rešitev, ki jo ponuja podjetje FLIQA, omogoča preprosto in varno proženje transakcij direktno iz bančnega računa. To v praksi pomeni, da kupcem ni potrebno izpolnjevati plačilnih nalogov, da bi račun poravnali iz svojega bančnega računa, ampak samo izberejo banko iz seznama in preprosto potrdijo transakcijo. Druga rešitev je tehnološka platforma, ki omogoča različnim trgovcem oceno kreditnega tveganja stranke v realnem času.

Komisija je zmagovalca izbrala po štirih merilih, in sicer po uspešni potrditvi vrednosti produkta na trgu, pridobitvi investicij s strani domačih oziroma tujih investitorjev, kompetencah, predanosti, izkušenosti in organiziranosti ekipe ter po potencialu za hitro rast na tujih trgih.

Več preberite tukaj.