Novice

Sezonska dela v kmetijstvu so lahko priložnost za dodatni zaslužek

ZRSZ je objavil informacije o predvidenih možnostih občasnega sezonskega dela v kmetijstvu v različnih slovenskih regijah.

Sezonska dela v kmetijstvu so lahko priložnost za dodatni zaslužek

Zavod RS za zaposlovanje tudi letos zagotavlja informacije o predvidenih možnostih občasnega sezonskega dela v kmetijstvu v različnih slovenskih regijah. Informacije objavljajo od spomladi do jeseni. Za vse, ki so brez zaposlitve, so sezonska dela v kmetijstvu lahko priložnost za dodatni zaslužek.

Letos je teh prvih ponudb manj zaradi vremenskih razmer in pozebe. Seznam bodo sproti nadgrajevali glede na prejete info o ponudbah.

Aktualne informacije o ponudnikih sezonskih del v kmetijstvu  so na voljo TUKAJ.

Če prejemate denarno nadomestilo za brezposelnost in po pogodbi o začasnem ali občasnem delu v kmetijstvu prejmete dodatni dohodek več kot 400 EUR (neto) na mesec, se vam zniža denarno nadomestilo.

Pogodba o začasnem ali občasnem delu v kmetijstvu mora biti sklenjena med brezposelno osebo in nosilcem ali članom kmetijskega gospodarstva po Zakonu o kmetijstvu (ZKme-1).

Kadar delate na podlagi drugih pogodb civilnega prava (podjemna pogodba), se vam denarno nadomestilo zniža, če prejmete dodatni dohodek v višini več kot 200 EUR (neto) na mesec.

Več informacij si lahko preberete na portalu ZRSZ.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024