Novice

Kje in kako se bodo odpirale nastanitvene zmožnosti?

V ponedeljek se znova odpirajo nastanitvene storitve po celotni državi.

Kje in kako se bodo odpirale nastanitvene zmožnosti?

V ponedeljek se znova odpirajo nastanitvene storitve po celotni državi. "Na včerajšnji seji vlade smo znova sprejeli nov Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, ki velja od 24. aprila do vključno 2. maja letos," je na novinarski konferenci povedal državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc.

V teh statističnih regijah se pod določenimi pogoji dovoljuje opravljanje gostinske dejavnosti priprave jedi in pijač ter strežbe na terasah in vrtovih gostinskih obratov. Strežba na terasah bo še naprej dovoljena od 7. do 19. ure. Ta omejitev pa ne velja za strežbo v sobah v nastanitvenih storitvah.

Odpirajo se nastanitvene enote

Med novostmi je ponudba nastanitvenih storitev v obratih do 30 nastanitvenih enot, ne glede na velikost obrata, pod pogojem dokazil potrošnikov o testiranju, cepljenju ali prebolelosti. To vključuje tudi ponudbo programov za dobro počutje, ki jih nastanitveni obrat ponuja

V notranjosti gostinskih obratov, ki so dovoljene v treh rumenih regijah, in v nastanitvenih obratih so lahko le gostje, ki imajo enega od štirih dokazil:

  • dokazilo o negativnem rezultatu PCR ali hitrega testa, ki ni starejši od 48 ur;
  • dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni, razen, če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od šest mesecev,
  • potrdilo zdravnika, da so preboleli #COVID19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.
  • dokazilo o cepljenju zoper #COVID19, s katerim dokazujejo, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Pfizer preteklo najmanj 7 dni, pri Moderni, Sputniku, Sinovac Biotechu in Sinopharmu pa najmanj 14 dni; prvega odmerka cepiva proizvajalcev AstraZeneca in Serum Institute of India/AstraZeneca preteklo najmanj 21 dni; odmerka cepiva proizvajalca Johnson in Johnson pa je preteklo najmanj 14 dni. Ta pogoj pa ne velja za goste nastanitvenih obratov, ki še niso dopolnili 15 let in bivajo skupaj z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki v nastanitvenem obratu.

Dokazila o testiranju se upoštevajo, če so bila izdana v: državah članicah EU, državah članicah schengenskega območja, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ali Združenih državah Amerike.

 

Več si lahko preberete tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024